Automobili

2021. BMV iNekt mogao bi imati više od 600 km električnog dometa

Vodeći crossover SUV mogao bi se pohvaliti stvarnim asortimanom da pomrači svoje premium konkurente.

Proizvodna verzija BMV-ovog iNekt konceptnog automobila mogla bi se pohvaliti potpuno električnim dometom od više od 600 km uz potpuno punjenje od njegove vodeće varijante.

Prema BMV Blog-u, nemačka marka je na putu da predstavi iNekt spreman za proizvodnju kasnije ove godine – a očekuje se da će u ponudi biti tri varijante. Na gornjem kraju postave, jedan model će navodno pružiti između 600 i 620 kilometara dometa uz potpuno punjenje u ciklusu Svetske harmonizovane procedure ispitivanja lakih vozila (VLTP) – mera koja nastoji da pruži prilično tačnu procenu dometa za električna vozila.

U međuvremenu, osnovni model će navodno nuditi 400 km električnog dometa iz stvarnog sveta, dok će snaga snage varirati od otprilike 223kV do 447kV u celoj liniji. Najnoviji izveštaji se podudaraju sa prethodnim naznakama BMV-a da će automobil biti dostupan sa baterijskim paketom sposobnim za vožnju do 600 kilometara, što znači da će domet BMV iKs-a pomračiti one koji trenutno nude premium konkurenti poput Audija i Mercedes-Benza.

Trenutno je Tesla jedini proizvođač sa serijskim automobilom koji nudi domet od 600 km ili više – s Model S koji se može pohvaliti i do 610 km – iako dolazeći modeli poput Lucid Air u nekim varijantama obećavaju i do 809 km.

Poređenja radi, Mercedes-Benz EKC trenutno nudi do 417km dometa u VLTP ciklusu, dok Audijev e-tron može doseći do 436km, a Jaguarov I-Pace nudi maksimalnih 470km. Očekuje se da će BMV iNekt – koji će verovatno koristiti neku ponovnu verziju iKs konvencije o imenovanju kada bude zvanično predstavljen – sletjeti u američke salone krajem 2021. godine.

Prema ovim špijunskim snimcima, verovatno će dobiti istu visoku bubrežnu rešetku koja se nalazi na BMV-u serije 4 od 2021. godine. Nemačka marka nada se da će dodati 20 elektrificiranih automobila u svoju liniju do 2025. godine, pošto je ranije ove godine predstavila svoj srednji SUV iKs3, obećavajući domet VLTP-a do 460 km i dolazak australijskog salona do sredine 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close