fbpx
Automobili

2021 Audi SK2 cena i specifikacije

Potvrđeni su australijski detalji o cenama i specifikacijama za Audi SK2 2021. godine, uoči lokalnog dolaska sportskog kompaktnog SUV-a u maju.

Uprkos tome što se u Evropi prodaje dve godine, maj 2021. prvi put će Audijev najmanji model S ukrasiti australijske salone, a SK2 će locirati lokalno kao deo modernizovanog K2 „laganog“ SUV-a – po ceni od 64.400 USD pre putni troškovi.

Model pokreće poznati 2.0-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbopunjačem, koji šalje 221kV i 400Nm na sva četiri točka preko sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojkom i prednjeg pristrasnog pogona na sve točkove Haldek tipa sistem.

Ti izlazi predstavljaju porast od 8kV / 20Nm u odnosu na odlazni S3 vrući otvor u Australiji – koji ima isti turbo motor ‘EA888’ – ali su smanjeni za 7kV u odnosu na novu generaciju S3 u drugoj polovini 2021. godine.

Audi tvrdi da će SK2 sprintati 4,9 sekundi od 0 do 100 km / h, prema elektronski ograničenoj maksimalnoj brzini od 250 km / h.

Automobil standardno u Australiji dobija 19-inčne aluminijumske felne umotane u gume profila 235/40, a one su stegnute na S sportsko vešanje – omogućavajući SK2 da sedi 20 mm niže od standardnog K2 – i skrivajući prednje i 310 mm zadnje sportske kočnice sa crvene čeljusti.

Ostale standardne spoljašnje karakteristike uključuju sportski karoseriju, četvorostruke savete za izduvne gasove, matrična LED svetla, LED zadnja svetla, pomične „dinamičke“ indikatore, preklopna grejana retrovizori na vratima i zadnja vrata na električni pogon.

Unutrašnjost standardne opreme uključuje grejana prednja sportska sedišta obrubljena finom nappa kožom sa šavovima dijamantskim uzorkom, reljefnim S logotipom i dostupnim centrima „magma crvene boje“, sportski volan umotan u kožu s oznakom S, „lagane grafičke“ obloge, retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem i metalne pedale.

Tu je i 8,3-inčni MMI informativno-zabavni displej sa Apple CarPlai-om, Android Auto-om, satelitskom navigacijom i digitalnim radiom, 12,3-inčni digitalni sklop instrumenata, dvozonska kontrola klime, ambijentalno osvetljenje u 10 boja, bežično punjenje pametnih telefona i 14- zvučnik, vrhunski zvučni sistem Bang & Olufsen od 705 V, ulaz bez ključa i start dugmeta.

Standardne sigurnosne tehnologije uključuju autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka i biciklista, adaptivni tempomat sa stop-and-go, asistencijom zadržavanja trake, asistencijom za centriranje trake (u kombinaciji sa adaptivnim tempomatom), nadzor mrtvih tačaka, zadnja ukrštanja upozorenje o saobraćaju i poluautonomno pomoć pri parkiranju.

Njima se pridružuju prednji i zadnji parking senzori, upozorenje o gubitku pritiska u gumama i automatski farovi (sa asistencijom za duga svetla) i brisači.

U ponudi je devet spoljnih boja – turbo plava, ledeno bela metalik, tango crvena metalik, Mithos crna metalik, Navarra plava metalik, jabuka zelena metalik (na slici), strelica siva metalik i Daitona sivi biser – plus dve kombinacije boja, crna i crna / Magma crvena.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button