fbpx
Automobili

2018 Holden Commodore RS pregled

Kupio sam ZB RS Sportvagon da bih zamenio svoj terenac Kluger iz 2012. godine. Testirao sam brojna vozila slične veličine, fokusirajući se na ekonomičnost goriva, performanse, udobnost i „porodičnu“ prilagodljivost, dok sam ga u suštini koristio za putovanje od 40 km u svakom pravcu do zemlje. Brzo sam shvatio da mi u stvari nije potreban terenac, iako se oni jako prodaju, a možda i bez očiglednog razloga.

Često zaglavim iza kamiona, kamp prikolica, poljoprivrednih vozila i traktora i imam ograničenu priliku za preticanje, pa mi je trebalo nešto što je prodorno i lako me stiže uz kratku najavu – kako bih sprečio da putovanje od 25 minuta postane putovanje od 40 minuta! „Ustani i kreni“ u ovom automobilu je odličan. Brzo je izvan traga, sa velikim ubrzanjem, a istovremeno je vrlo tih. Uporedio bih je sa manjom Škodom Octavijom RS 169 sa motorom Golf GTI. Vozio sam RS 245 i skoro je jednako brz i sportski. To je inspirativno!

Od prve vožnje standardne LT limuzine to me je impresioniralo. RS je prefinjena sportska verzija sa daleko boljim sedištima, posebno u pogledu prilagodljivosti vozača. Ekonomija na autoputu je izuzetna, vraća se oko 7-7,5 litara na 100 kilometara, a kreće se između 7,8 i 8,9 l / 100 km po brdima i kada malo više stanem! Start pritiskom na dugme je fantastičan, centralna konzola ima puno prostora, a volan se oseća fantastično.

Volim što izgleda kao evro; to je upada u oči i čini se da ga svi bacaju pogled. Izgleda znatno klasifikovanije od Holdena iz prošlosti. Ima značajan prostor za prtljažnik, kabinu i zadnja sedišta za dečije sedište. Nije toliko manji od poslednjeg modela Aussie vagona. Deca vole držače za piće između sedišta i USB priključka pozadi.

Gume su standardno vrlo dobre. 245-ih. Briljantno se snalaze. Buka u kabini je prihvatljiva, iako malo bučnija nego što bih želeo, ali nikako nije glasna.

Voleo bih da dolazi sa podnim prostirkama, ali kupio sam ih zapravo (zajedno sa oblogom za prtljažnik), što po ceni o kojoj nisam u fazi.

Fiksne krovne šine su izuzetno čvrste i za naše motore sam opremio nekoliko nosača marke Thule. Oni se tako lako uklapaju, kompaktni su i izgledaju sjajno. Ako ste biciklista, oni moraju!

Auto je spavač; izgleda kao porodični karavan sportske vrste, ali je prava mašina za performanse.

Nema mnogo nedostataka, ali mogu se sjetiti dolje;

Sićušna kutija za rukavice, mnogo manja nego što sam zamišljao.
Možda previše sjajnih površina na instrument tabli i u kabini – lako pokazuje prašinu!
Duco je lep finiš, ali čini mi se da ga je mnogo teže očistiti od mog prethodnog automobila za bube!
GPS jedinica bi bila dobra, a infotainment sistem je relativno osnovni.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button