fbpx
Automobili

2017–2019 Chevi Bolt EVs pod novim opozivom zbog rizika od požara baterije

General Motors je najavio opoziv 50.932 električnih vozila Chevrolet Bolt od 2017. do 2019. godine u SAD.


Problem je šansa za požar u visokonaponskom paketu baterija, koji bi se mogao dogoditi čak i kada se vozilo zaustavi, parkira i ne uključi u napajanje.
GM je rekao da bi vlasnici trebali parkirati vozila ispred i izvan kuća dok se ne poprave, a na video snimku ispod objašnjava šta još vlasnici mogu da učine.
AŽURIRANO 23.7.2021: Chevrolet je izdao novu izjavu vlasnicima EV-ova Bolt 2017–2019, rekavši im da će izvršiti novi opoziv kako bi zamenio ono što je nazvao „neispravni akumulatorski moduli“. Ovo je dodatak prethodnom opozivu ažuriranja softvera, rekao je proizvođač automobila. U međuvremenu, izjava govori kupcima da koriste režime punjenja Hilltop Reserve ili Target Charge Level, u zavisnosti od modela, kako bi ograničili punjenje na 90 procenata, uz uputstva data u video zapisu. Vlasnicima Bolt EV-a naloženo je da izbegavaju da punjenje baterije padne ispod 70 milja od preostalog dometa i da pune svoje vozilo nakon svake upotrebe. Takođe im je rečeno da nastave da parkiraju napolju i da ne ostavljaju vozila koja se pune preko noći.

AŽURIRANO 14.7.2021: Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) izdala je danas „Upozorenje potrošača“. Bezbednosna agencija poručuje vlasnicima automobila Chevrolet Bolt EV 2017–2019 da parkiraju svoja vozila napolju „do daljeg“ zbog potencijalnog požara bez nadzora u visokonaponskom paketu baterija, smeštenom ispod donjeg jastuka zadnjeg sedišta automobila. Ovo obaveštenje odnosi se na više od 50.000 vozila koja su prvobitno opozvana u novembru 2020. godine, kao što je detaljno opisano u priči ispod. Obaveštenje NHTSA-e kaže: „Vlasnici ovih vozila treba da parkiraju svoja vozila dalje od domova i drugih građevina odmah nakon punjenja i ne bi smeli da ostavljaju svoja vozila da se pune preko noći, prema General Motors-u“.

NHTSA je saopštila da je upoznata sa dva “nedavna” požara u boltovim električnim vozilima koji su već dobili uslugu opoziva zbog ovog problema, pa se ovo upozorenje odnosi na vozila bez obzira da li su bila u službi opoziva.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button