fbpx
Automobili

2004. Acura TSKS isporučuje robu

Pozivajući se na Ferrari 250GT u Kaliforniji iz 1961. godine, koji je “pozajmio” od oca svog najboljeg prijatelja, nekako pronicljivi i uvek brzopleti Ferris Bueller rečit je u filmu 1986. godine, “To je tako izbor. Ako imate sredstava, toplo preporučujem da ga uzmete . “

Pokušaj da se taj slinavi dijalog primeni na bilo šta drugo osim na seksi egzotiku postaje natezanje. U liniji Acura, jedini kandidat za ovu vrstu požude je sportski automobil NSKS. Ne da sve premium honde nisu „izborni“ automobili – jednostavno, niko osim NSKS-a pruža prestiž i performanse uporedive sa Ferrarijevim.

Ali danas, kada je toliko automobila daleko iznad dobrog (verujte nam – sužavanje listića sa 10 najboljih je bolno), termin „izbor“ se čini prikladnim ne samo za egzotične, već i za one odabrane automobile koji donose nešto posebno, nešto nematerijalno.

Uzmite novu sportsku limuzinu Acura, TSKS. To je automobil koji se distancira od svojih rivala ne brojevima performansi (mada su uglavnom podjednako dobri), već načinom na koji se ponaša. TSKS svoje poslovanje obavlja tako glatko i tako svilenkasto da bi preciznost mogla biti njegovo srednje ime. I usmeren je direktno na one genere Ksers koji se tako rado sećaju reči mudrog Ferrisa.

Sada 30-godišnja demografska grupa – većina oženjenih, više od polovine muškaraca, koji uvlače oko 80.000 američkih dolara godišnje, prema Acura-i – taj je brend kome nedostaje sa RSKS-om koji je tek izašao s fakulteta i sa suprugom i decom TL.

Dakle, uđite u TSKS koji popunjava praznine, Honda Accord na 26.990 dolara prekomponovanog evropskog tržišta, opremljena sa ovde testiranim ručnim šestostepenim automatom ili petostepenom automatikom sa funkcijom ručne kontrole. Po toj ceni, Acuraino demografsko predviđanje ima smisla. Kupci Acura TSKS neće biti isti momci koji su bacali 30 komada na Mitsubishi Evos ili Subaru STis – koja supruga bi dozvolila mužu da kupi automobil sa krilom veličine daske za peglanje? Svi znamo ko upućuje te pozive.

Umesto toga, 15.000 TSKS-a dodeljenih za SAD u prvoj godini verovatno će se unakrsno prodati sa Mazdom 6 s pogonom na V-6 i, ako značka „A“ drži elitnu vrstu vode koju Acura veruje, Lekus IS300 i evropski statusni simboli, Audi A4 1.8T, BMV 325i, Saab 9-3 i nedavno predstavljena limuzina Mercedes C230 Kompressor. Ali samo Mazda može da se pogodi sa nivoom opreme Acure po sličnoj ceni.

Za nešto manje od 27.000 USD, TSKS dolazi u paketu. To znači perforirana kožna sedišta (zagrejana napred), dvozonska automatska kontrola klime, krovni otvor, stereo sistem od 360 vati sa izmenjivačem od šest CD-a, prednja svetla visokog intenziteta i točkovi od 17 inča. Zakačite te funkcije na Audi ili BMV i razumećete značenje osnovne cene. Jedina opcija na TSKS-u je navigacioni sistem od 2000 USD sa prepoznavanjem glasa.

Sjednite iza TSKS-ovog kožno umotanog volana sa tri kraka i čini se kao da je sav novac uložen u materijale i fluidnost delova. Raskošna koža, ukusni metalni akcenti, LED merači i vrhunska plastika odgovaraju automobilu koji košta dvostruko više. Prekrivač za pločice napravljen je od PVC-a, materijala koji može da napravi pustoš u kontroli kvaliteta, a umesto toga proizveden je pomoću visokokalibarske tehnologije oblikovane sprejanom uretanskom kožom. Svi materijali vrište luksuzno, a svi delovi šapuću glatko. Izgleda da je svako dugme, prekidač i pokretni deo zastakljeno teflonom. U stvari, pokretni delovi nagibnog i teleskopskog upravljača presvučeni su smolom radi lakšeg upravljanja.

Pokrenite TSKS i brzo postaje očigledno da je Acura dosta novca dodelila negde drugde. Oličenje usavršavanja, 2,4-litarski četvorocilindrični motor sa i-VTEC (najnoviji Hondin sistem promenljivog vremena podešavanja ventila) generiše 200 konjskih snaga pri 6800 obrtaja u minuti i obrtni momenat od 166 kilograma pri 4500 o / min. Slično drugim hondinim četverostrukim hondama, TSKS mlin ne isporučuje puno gunđanja ispod 3000 o / min, ali kako tahometar puže prema vršnom obrtnom momentu, motor snažno vuče na 6000 o / min, a u tom trenutku bregasti profili čeznu za tim sprint od 1100 o / min do crvene linije.

Nikada se motor ne oseća kao da naporno radi. Čak i kada i-VTEC krene sa šest hiljada, motor se okreće poput sportiste „u zoni“. Nudi maksimalne performanse sa malo znoja. Motor ne bi bio ni približno zadovoljavajući da nije dragulj menjača. Smešten u magnezijumskom kućištu za smanjenje težine, šestostepeni manuelni sadrži višekonske sinhronizatore na svim brzinama i 45-milimetarske (oko 1,75 inča) prebacivanja (S2000 su oko 35 mm) što rezultira prijatno laganom, oštrom akcijom; samo zamak zgloba je sve što je potrebno za veslanje iz brzine u brzinu. Kao rezultat, harmonija pogonskog sklopa omogućava brzo ubrzanje: brzina od 0 do 60 km / h traje 7,2 sekunde, što je jednako brzo kao i Lekus IS300, brže od Saab 9-3 Vector (7,3), ali nekoliko krpelja sporije od BMV 325i (7,0 ) i Mazda 6 s (6.8). Takođe treba napomenuti da je TSKS-ovo vreme startovanja ulice od 5 do 60 mph (7,7) – realnija indikacija – samo pola sekunde sporije od lansiranja sagorevanja kvačila, što ukazuje da usko razmaknuti prenosni odnosi maksimalno iskoristite opseg snage 2.4. Četvrt milje od 15,6 sekundi na 91 mph je takođe brzo, i samo 0,2 sekunde iza torkira Bimmer, Lekus, Mazda i Saab.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button