fbpx
Automobili

1986 Mercedes-Benz 190E 2.3-16 je naš izbor dana na aukciji prikolica

Ne može se poreći kul faktor ovog Mercedes-Benz 190E 2.3-16 iz 1986. godine, koji je trenutno na aukciji na Donesite prikolicu.


Automobil, napravljen da zadovolji zahtjeve homologacije DTM touring automobila, ima 2,3-litarski redni četvorosed od 167 KS i petostepeni manuelni menjač.
Do sada se licitiranje kreće do 8100 dolara za Mercedes od 130.000 milja, a aukcija bi trebalo da se završi u utorak, 22. februara.
Performansni automobili iz 80-ih i 90-ih su ovih dana veoma moderni, i iako nisam imun na trendove, volim da mislim da se moja naklonost prema sportskim automobilima ove ere formirala u mladosti. Zanimljivo je, međutim, da postoji vrlo malo Mercedesa iz ove ere za kojima žudim. Naravno, postoje Merci iz kasnog 20. veka koje želim, ali dva na vrhu liste iz moje mladosti su 500E koji je konstruisao i napravio Porše i ovaj automobil, Mercedes-Benz 190E 2.3-16. Mercedes ga je proizveo da bi mogao da se takmiči u DTM šampionatu, a homologacioni automobili imaju kul faktor koji se ne može ponoviti. Ovaj primer se sada prodaje na aukcijskom sajtu Bring a Trailer—koji je, kao i automobil i vozač, deo Hearst Autos-a.

Kada je 2.3-16 izašao sredinom 80-ih, bio je drugačiji od bilo koje druge Mercedesove limuzine koja mu je prethodila. Kao što mu ime govori, imao je 2,3-litarski motor sa 16 ventila. Imajte na umu, ovo je bilo vreme kada je četiri ventila po cilindru bilo praktično egzotično. Mercedes je iskoristio stručnost giganta motora Cosvorth da obezbedi DOHC dizajn glave za motor M102. Bio je ludo skup u to vreme, koštao je više nego duplo više nego što je koštao Merkur KSR4Ti. Ali to vam je donelo vodeće performanse u klasi u svakom pokazatelju, uštedujući uštedu goriva, prema našem testu na putu iz marta 1986. godine.

Ovaj primer je automobil američke specifikacije, što znači da ima 167 KS, dok evropski modeli imaju motore od 185 KS. Za mene to nije velika stvar, jer ovaj automobil je više o iskustvu. Plus, nije savršeno. Zadnja svetla nisu originalna, na zadnjoj polici nedostaje ukras, a krovni otvor ne radi. Ima naknadni Blaupunkt stereo koji treba da izgleda staro, ali ne može da ponovi hladnoću glavne jedinice Becker Grand Prik koja je došla iz fabrike.

Video snimci koje je prodavac objavio ukazuju na to da se čini da je ovaj mehanički ispravan sa dovoljno pogrešnim da neće postaviti rekordnu cenu. Ovo je idealno za mene jer bi me zaokupilo potragom za delovima koji su tačni za period. I nije tako lepo što bih bio nervozan ili žalio što sam ga vozio. Prva stvar koju bih uradio je da zameni svu gumu u suspenziji – učini da se oseća kao nova čak i ako ne izgleda sasvim novo. Ko god pobedi uživaće u tome, to znam.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button