fbpx
Uncategorized

2025 Hiundai Santa Cruz ute je ažuriran, još uvek nije bliže Australiji

Hiundai Santa Cruz iz 2025. godine predstavljen je u Severnoj Americi, pokazujući osveženi spoljašnji stil i novu tehnologiju unutrašnjosti.

Tri godine nakon što je Santa Cruz lansiran, Hiundai je ažurirao „lifestile“ model srednje veličine sa revidiranim dizajnom prednjeg kraja i velikom promenom unutrašnjosti – a varijanta KSRT orijentisana na terensku vožnju dobija izmenjene branike, rešetku, točkove, i kuke za vuču.

Dok je vozilo zasnovano na istim osnovama kao i Tucson SUV koji se prodaje u Australiji, Santa Cruz ute se proizvodi isključivo sa volanom na levoj strani u Hiundaijevoj fabrici u Alabami, SAD – što isključuje model za lokalno lansiranje ove generacije.

Santa Cruz sada dobija dva ekrana od 12,3 inča, kao i većina Hiundai-jeve linije – sa jednim za digitalnu instrument tablu, a drugim za info-zabavu – kao i nudi bežični Apple CarPlai i Android Auto, skener otiska prsta, aplikaciju za pametne telefone Bluelink+ vezu i mogućnost primanja ažuriranja putem mreže.

Santa Cruz KSRT takođe dobija kameru od 360 stepeni i kamere za mrtve uglove.

Takođe novo u unutrašnjosti je volan sa tri kraka, koji zamenjuje prethodno ugrađeni četvorokraki, i redizajnirana kontrolna tabla sa novim otvorima za vazduh.

Ništa se nije promenilo ispod haube, sa Santa Cruz-om koji se nudi sa izborom između 2,5-litarskog neturbo četvorocilindričnog benzinskog motora koji proizvodi 142 kV i 245 Nm, ili verzije sa turbo punjenjem koja daje 210 kV i 422 Nm.

Dok oba koriste osmostepeni menjač, prvi je automatski pretvarač obrtnog momenta, dok drugi koristi automatik sa dvostrukim kvačilom sa ručicama za menjanje – oba pokreću sva četiri točka.

Iako trenutni benzinski Santa Cruz neće doći u Australiju, Drive razume da Hiundai ima planove za lokalno uvođenje električne struje u narednim godinama.

Kako je izvestio Drive u julu 2023., nepotvrđeni izveštaji sugerišu da Hiundai planira da na australijsko tržište uvede ute koji je upola veći od Toiota HiLuk-a i Ford Ranger-a, koji se nude sa električnom energijom.

Iako južnokorejski brend tek treba da potvrdi, električni Hiundai ute neće biti povezan sa nadolazećom Kia Tasman ute, iako baterije i električni motori mogu biti podeljeni na dve platforme.

Povezani Clanci

Back to top button