fbpx
Uncategorized

Video pregled Volksvagen Golf 110TSI Life Vagon 2023

2023 Volksvagen Golf 110TSI Life Vagon
Neki bi mogli reći da je Volksvagen Golf Vagon 2023 u nezgodnoj situaciji. To nije tipični Golf hečbek o kome mnogi razmišljaju, niti je SUV (koji izgleda da svi kupujemo ovih dana).

Da stvar bude još gora, ovaj Volksvagen Golf 110TSI Life Vagon iz 2023. nije sjajna R specifikacija sa preko 200 kV i drift režimom.

Umesto toga, imamo dobro preciziran, skroman vagon koji vodi računa da ne upropasti budžet. I mislim da je to sjajan izbor za one koji traže praktičan, ugodan i dobro sklopljen porodični automobil.

I dok postoji jeftinija varijanta Golf karavana (koja izbacuje naziv opreme ‘Life’), trenutno je u ograničenoj ponudi. To čini ovaj Golf Life – barem u vreme pisanja – najjeftinijim Golf karavan do kojeg možete lako doći.

Koliko košta Volksvagen Golf karavan u Australiji?
Tamo gde Golf karavan sa osnovnom specifikacijom ima katalošku cenu od 36.890 dolara (plus troškovi na putu), naš 110TSI Life umesto toga raste za nekoliko hiljada na 39.490 dolara plus troškovi na putu.

Trošeći do života dobijate aluminijumske felne od 18 inča (sa 17s), 10-inčni info-zabavni ekran (sa 8,25 inča), unapređenu digitalnu instrument tablu od 10,25 inča, ulaz bez ključa, zvučni sistem sa sedam zvučnika, bežični punjenje telefona, unutrašnje ambijentalno osvetljenje (sa 10 boja koje možete izabrati), retrovizori sa električnim preklapanjem sa lampama, patosnicama, električnim vratima prtljažnika i mrežom za pregradu za prtljag.

Koliko prostora ima Volksvagen Golf Vagon unutra?
Odabir Golf karavana je pragmatičan izbor. Moglo bi se reći da je izbor misleće osobe. Sveukupno je duži za 350 mm, sa 30 mm dužim međuosovinskim rastojanjem za prtljažnik.

Govoreći o prtljažniku, količina skladišnog prostora pozadi raste sa 374L na 611L. To je solidno poboljšanje, a spuštanje zadnjih sedišta daje (mali) kombi 1642L.

Dakle, ako planirate da vučete priličnu količinu opreme, ili barem želite da vam opcija bude dostupna, pakovanje ovog Golf karavana govori samo za sebe. I košta samo 2000 dolara više od ekvivalentnog Golf Life hatch-a, ni to baš i ne kvari banku.

Prtljažnik je lepo završen sa polugama za spuštanje sedišta u drugom redu, električnim vratima prtljažnika i podom podesivim po visini. Ima mesta za točak pune veličine u visokoj postavci, ali uključeni rezervni točak koji štedi prostor omogućava da se prilično spusti (za dodatni prostor za skladištenje).

Unutrašnjost Golf Vagona je lepo mesto za provođenje vremena, sa modernim i čistim dizajnom enterijera koji se dobro uklapa sa dostupnim specifikacijama i tehnologijom.

Sedište – iako je osnovna jedinica od tkanine sa ručnim podešavanjem – veoma je udobno za kratke i dugačke vožnje. Ergonomija se uopšte oseća odlično, sa dobrim nivoima podešavanja dostupnim preko sedišta i stuba upravljača.

Instrument tabla – jasno dizajnirana sa smanjenim pogledom – uglavnom je plastična. Mada, ne deluje jeftino. Kvalitet izrade je dobar, a ovde postoji nežna mešavina tekstura i boja kako bi stvari bile zanimljive. Ventilacioni otvori se kombinuju sa velikom horizontalnom srebrnom trakom po sredini, i lepo se završava ambijentalnim osvetljenjem.

Folksvagenov dodatak u udžbeniku koji se sastoji od gomilanja u kanti na vratima velike veličine takođe poboljšava iskustvo.

Prostori za skladištenje nalaze se uglavnom unutar centralne konzole, sa malom kantom dalje pozadi i još jednim delom (gde živi podloga za bežično punjenje) ispod infotainment displeja. Ovde se nalazi i nekoliko USB-C utičnica, kao i utor koji dobro radi za privezak za ključeve.

Postoji utičnica od 12 V dalje pozadi, a držači za čaše mogu da izvuku dodatnu podesivu kontrolu za današnji širok spektar pića.

Dugmad za klima uređaj su malo dosadna, jer bi neke jednostavne kontrole brzine ventilatora bile dobre. Umesto toga, primorani ste da idete dalje u infotainment sistem za bilo šta više od podešavanja temperature. Još jedan nedostatak je to što ove kontrole, zajedno sa trakom za podešavanje jačine zvuka osetljivom na dodir, nisu osvetljene i može biti težak izazov za lociranje u mraku.

Drugi red ovog karavana je malo veći od Golf hečbeka, nudeći blagu neravninu u prostoru za noge. Ovo je od pomoći kao porodični automobil, a deca sa dugim udovima će biti srećno ovde, a takođe će ceniti uključivanje ventilacionih otvora, kontrole temperature i dve USB-C utičnice.

Iako ga ovog puta nisam testirao, pretpostavljam da bi dečija sedišta okrenuta unazad stala u drugi red ovog Golfa. Za porodicu koja raste, to je prava karta.

Da li je Volksvagen Golf Vagon siguran automobil?
Folksvagen Golf asortiman – iu karavanskoj i u hečbek varijanti – uživa pet zvezdica ANCAP bezbednosne ocene od 2019. Testiranje, koje je sproveo Euro ANCAP u Evropi, dalo je dobre rezultate.

Zaštita odraslih putnika posebno je istaknuta sa 95 procenata, dok su deca u vozilu bila nešto niža sa 89 procenata. Ranjivi učesnici u saobraćaju (pešaci) dobijaju ocenu bezbednosti od 76 odsto, dok sistemi aktivne pomoći bezbednosti na Golfu dobijaju 80 odsto.

Koju bezbednosnu tehnologiju poseduje Volksvagen Golf Vagon?
Postoji dobar izbor opreme za aktivnu bezbednost koja je uključena u ovaj Golf, koja ima nekoliko malih udaraca u odnosu na slabije opremljen model.

Prednji središnji vazdušni jastuk – koji se nalazi između prednjih putnika – je nedavni novi dodatak Golfu, čime je ukupan broj vazdušnih jastuka povećan na devet.

Tu je i autonomno kočenje u slučaju nužde (sa podrškom na raskrsnici), pomoć pri zadržavanju trake, praćenje mrtvog ugla, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi i „proaktivni sistem zaštite putnika“. Tu je i Travel Assist, koja je vrsta poluautonomne tehnologije vožnje koja može zadržati automobil u centru u svojoj traci kada se koristi adaptivni tempomat.

Pomoć pri bezbednom izlasku i pomoć u hitnim slučajevima su dve bezbednosne karakteristike koje Life preuzima u odnosu na model sa osnovnim specifikacijama, a ulazak u R karavan ne dodaje nikakvu aktivnu bezbednosnu tehnologiju. Međutim, on dodaje matrične LED farove i head-up displej.

Koliko košta održavanje Volksvagen Golf karavana?
Servisiranje ovog Golfa je posebno skupo, posebno imajući u vidu da se radi o vozilu sa prednjim pogonom i relativno malim (1,4-litarskim) motorom. Postoji mnogo drugih opcija (posebno Toiota) koje nude jeftiniji raspored servisiranja sa ograničenom cenom.

Tri godine servisiranja koštaju 1751 dolara, dok će odlazak na pet godina (vremensko trajanje garancije neograničenog kilometra) koštati 3356 dolara.

Osiguranje Volksvagen Golf Vagon 110TSI Life iz 2023. košta 1382,76 dolara na osnovu uporedne ponude za 35-godišnjeg muškarca vozača koji živi u Chatsvoodu, NSV. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Da li je Volksvagen Golf Vagon štedljiv?
Kapacitet od samo 1,4 litara je dobra stvar za uštedu goriva, a Volksvagen tvrdi skromnih 5,9 litara na 100 kilometara u kombinovanom ciklusu. Približili smo se ovom broju dok smo radili duže vožnje na autoputu u Golfu, ali naš broj se izbalansirao na 8,0 l/100 km kada smo vozili više gradsku vožnju.

Potrošnja goriva je neznatno porasla u odnosu na prethodnu generaciju Golfa, verovatno u skladu sa dodatnom težinom nove generacije zajedno sa odlukom da se pređe na automatski menjač sa pretvaračem obrtnog momenta (umesto efikasnijeg menjača sa dvostrukim kvačilom ) u modelu ove generacije. Međutim, mali gubitak ekonomičnosti je svakako vredan toga za iskustvo vožnje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button