fbpx
Automobili

Sledeća generacija Volksvagen Golf, Tiguan, Passat i T-Roc potvrđena hibridnom snagom

Budućnosti Volksvagena Golfa, Tiguana, Passata i T-Roca osigurane su u doba električne energije, s tim što je nemačka marka potvrdila da će svi popularni modeli dobiti još jednu generaciju.

Kao deo najave Volksvagenove strategije ubrzanja proizvoda krajem prošle nedelje, izvršni direktor Ralf Brandstatter potvrdio je da su u planu brenda sledeće verzije Golfa, Passata, Tiguana, T-Roca i Tairona na kineskom tržištu, od kojih će sve imati koristi priključni hibridni pogonski sklopovi koji nude do 100 km dometa samo na električni pogon.

„Još neko vreme će nam trebati motori sa unutrašnjim sagorevanjem, ali oni bi trebalo da budu što efikasniji, zbog čega će sledeća generacija naših osnovnih proizvoda – svi su svetski modeli – takođe biti opremljena najnovijom generacijom dodataka hibridna tehnologija, sa električnim dometom do 100 kilometara “, rekao je Brandstatter.

Ovomjesečna potvrda potvrđuje riječi člana Volksvagenovog odbora Jurgena Stackmanna u maju 2020. godine, sugerirajući da bi Golf devete generacije vjerovatno bio razvijen da bi stao uz ID-ov brend marke ID EV.

Nejasno je da li će se nova generacija Passata i dalje nuditi u stilu karavana sedan i karavan, dato je u izveštaju industrijske publikacije Automotive Nevs Europe u novembru 2020. godine da bi samo poslednji dugački krov mogao da živi, a novi model treba da se pojavi u kraj 2023. godine za izabrana evropska tržišta koja vole vagone.

Vredi napomenuti da nije bilo posebnih referenci na gradski otvor Polo, što ukazuje na to da je razvoj naslednika na sagorevanje – koji bi verovatno trebalo da krene oko 2025. godine, zasnovan na osmogodišnjem ciklusu modela – mogao biti povučen u korist obećanog Volksvagena električni automobil ispod 20.000 evra (31.000 američkih dolara), potvrđen za lansiranje 2025. godine.

Međutim, formulacija u medijima sugeriše da bi gradski automobil sledeće generacije i dalje mogao biti na kartici, uprkos globalnoj usporavanju prodaje.

Slično tome, u skladu sa životnim vekom svojih prethodnika i ostalih VV modela, sledeća generacija Tiguana trebalo bi da stigne između 2023. (prema nekim izvorima) i 2025., Passat 2023. i T-Roc 2025. ili 2026.

Nije isključena dodatna generacija svakog modela, što predlaže modele poput T-Roc – električnog pandana koji od objavljivanja nije u javno potvrđenim planovima Volksvagena – a Tiguan bi mogao da živi i do 2030-ih sa snaga sagorevanja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button