fbpx
Automobili

Rade Aston Martin sa BBS felnama koji su postavljeni na prodaju

Britanski trgovac Dilan Miles izložio je na prodaju Aston Martin V8 u retkoj specifikaciji V580 BBS. Izgrađeno je ukupno 94 automobila koji se razlikuju po spoljnom dizajnu i BBS točkovi širine osam i po (približno 20 centimetara).

Vintage kupe košta 259.950 funti. Pod haubom Aston serije 580 je 5,3-litarski V8, koji razvija 375 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta. Motor je spušten sa petostepenim ZF ručnim menjačem, koji snagu prenosi na zadnje točkove. Prema pasošu, kupe ubrzava do stotke za 5,5 sekundi, a njegova maksimalna brzina iznosi 270 kilometara na sat.

Ne postoje razlike u tehnologiji od ostalih modifikacija, ali vizuelno je V580 BBS ipak malo drugačiji. Razlog je u točkovima. Pirelli, koji je 1980-ih snabdevao Aston gumama, imao je problema sa kvalitetom, pa su Britanci bili prinuđeni da promene model guma, što je ozbiljno uticalo na rukovanje.

Da biste rešili problem, bilo je hitno odabrati nove, šire diskove i preoblikovati lukove za njih. Kao rezultat toga, 1983. godine rođena je BBS verzija V580 koja je prodata u samo 94 primerka.

Automobil na prodaju promenio je nekoliko vlasnika i sada se nalazi u Engleskoj. Telo kupea obojeno je Varvick plavom bojom, u kombinaciji s tamnocrvenom presvlakom od kože. Pored mašine, prodavac daje originalni set alata i dizalicu. Bonusi takođe uključuju točkove sa drvenim obručima Nardi i potpuno nove točkove od legure Ronalja umotane u Michelin gume.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button