fbpx
Uncategorized

Pregled BMV i5 eDrive 40 2024

2024 BMV i5 eDrive 40
Uvek je bilo pitanje kada ne ako. Otkako su glavni evropski proizvođači počeli da se značajno zalažu za elektrifikaciju, poštovana Serija 5 je bila predodređena za verziju sa nultom emisijom, na baterije.

Ali umesto tranzicije preko noći u životnom ciklusu jednog modela, BMV pažljivo uvodi električnu seriju 5 zajedno sa tradicionalnijim varijantama. Zbog toga, kao deo modela sedme generacije, Australijanci i dalje mogu da imaju 520i benzinac ili potpuno novi i5.

U ponudi su dve verzije: vodeći (za sada) M60 kDrive ili najpristupačnija čista baterija serije 5 – i5 eDrive 40. Pažljivo gledamo prvi električni BMV serije 5, da vidimo da li je najpristupačnija opcija podržava sve vrednosti koje su model učinile tako ikoničnim izvršnim limuzinom, uprkos njegovoj najznačajnijoj evoluciji u poslednjih pola veka.

Koliko košta BMV i5?
Sa 114.900 dolara, konvencionalniji 520i je i dalje najpristupačnija serija 5, a ulazak u električnu verziju košta dodatnih 41.000 dolara, ali taj trošak od 155.900 dolara je i dalje relativno jeftin u poređenju sa M60 od 215.900 dolara (sve pre troškova na putu). Međutim, postoje značajne razlike u dizajnu koje opravdavaju povećanje.

Početni i5 zamenjuje 2,0-litarski benzinski motor 520i sa baterijom od 84kVh i jednim električnim motorom, zajedno sa većim točkovima od 20 inča koji zamenjuju 19s, i drugim dodacima kao što su prilagodljivo ogibljenje, metalik boja, kožna unutrašnjost, otmeni stereo, i pet godina besplatnog Chargefok punjenja.

Na vrhu paketa, M60 kDrive dobija dva električna motora i pogon na sve točkove umesto puristovog pogona na zadnje točkove i više performansi, točkove do 21 inča, pametniju tehnologiju šasije i M karoseriju. Ako mislite da je malo skupo za seriju 5, V8-hibridni M5 će verovatno preći granicu od 250.000 dolara kada stigne.

Izbor na tržištu izvršnih električnih limuzina je i dalje malo ograničen s obzirom na ezoteričniju prirodu samih limuzina, a kamoli pre nego što ubacite električni pogon.

Ali ako ste tražili alternative, onda je Mercedesov EKE na listi, a Porscheov Taican sa zadnjim pogonom bi trebalo da bude pomenut, ali ne baš u istom segmentu.

Koliko je veliki BMV i5?
Ne dozvolite da vas proporcije novog i5 zavaraju – velik je. Sa ukupnom dužinom od 5060 mm, eDrive 40 je varljivo dugačak, kao i međuosovinsko rastojanje od 2995 mm. Kasnije ćemo se uveriti kako je to živeti na putu, ali velike dimenzije se pretvaraju u mnogo prostora.

U prvom redu ima dosta prostora, ali je u drugom redu gde i5 zaista zaslužuje svoje mesto kao luksuzno vozilo. Ne samo da ima dovoljno prostora za glavu, noge i kolena, već su i udobna sedišta plišana i tapacirana finom merino kožom.

Posebno nam se dopada hladno ambijentalno unutrašnje osvetljenje, koje se može ručno menjati za vašu omiljenu boju, ili automatski menjati u zavisnosti od toga koji od Mojih režima je izabran.

Možda jedina karakteristika unutrašnjosti u koju nismo potpuno uvereni je kamera postavljena na plafon, koja ima pun pogled na sve putnike. Zvanična linija BMV-a je da kamera služi za bezbednost i može da fotografiše sve neovlašćene putnike (čitaj: željne kradljivce automobila), kao i da snimi selfie svih putnika koji bi trebalo da budu tamo. Hmmmm…

Da li BMV i5 ima Apple CarPlai i Android Auto?
Tehnologija je mesto gde BMV-ov i5 zaista zarađuje kao premium ponuda i ima veoma impresivan skup elektronskih funkcija.

Odmah je očigledan ogroman zakrivljeni ekran, koji spaja i vozačev 12,3-inčni ekran sa 14,9-inčnim centralnim ekranom osetljivim na dodir iza jednog bešavnog okna. Ne samo da je vizuelno impresivan, već je i funkcionalnost jednako respektabilna.

Svideo nam se raspored pločica i operacija stiskanja i prevlačenja, sa kojom će se svako ko ima pametni telefon brzo uhvatiti u koštac.

Takođe je uključen veliki ekran u boji i prilagodljiv head-up ekran, koji upotpunjuje opsežne informacije i zabavu i pristup širokom spektru usluga.

Android Auto i Apple CarPlai su podržani bežično, a pojednostavljeni su podlogom za punjenje bežičnog uređaja na centralnoj konzoli.

Takođe postoji mnogo fleksibilnosti u načinu na koji se pristupa i5. Pored ulaska bez ključa, vlasnici mogu da dobiju pristup automobilu preko kompatibilnog pametnog telefona i aplikacije Mi BMV, koja nudi druge funkcije vozila i informacije.

Ako ste u labavom kraju dok čekate punjenje ili hamburger, novi BMV OS 8.5 sistem je takođe predstavio igranje igara u automobilu (kada je u stanju mirovanja) sa putnicima koji koriste pametni telefon kao kontroler konzole, dok je video striming takođe dostupan.

Kao deo BMV-ovog operativnog sistema verzije 8.5, uvedeno je više konverzacijskih i prirodnih govornih kontrola i sistem je veoma efikasan, prepoznajući čak i prilično nejasne zahteve kao što su „Ne volim ovu muziku“ i „Gde sam?“.

Digitalni radio i integrisana e-Sim veza su takođe standardna cena, zajedno sa Interakcionom trakom pune širine koja objedinjuje brojne funkcije klime i ventilacije u još jednu besprekornu jedinicu sa radom osetljivim na dodir.

Sa tako sveobuhvatnim skupom tehnologija ugrađenih u veliki zakrivljeni ekran i traku za interakciju, instrument tabla i5 je čista i nenatrpana, ali je i dalje dekorativna i laka za upotrebu. Nije mnogo drugih brendova postiglo isti balans.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button