fbpx
Automobili

Otvor Kia Cerato 2021. godine otkriven u sportskom izdanju GT, australijsko lansiranje u maju

Otvor Kia Cerato GT iz 2021. godine zvanično je predstavljen uoči australijskog lansiranja u maju.

Nakon prvih zvaničnih slika standardne limuzine Cerato objavljenih prošle nedelje, i više objavljenih fotografija objavljenih poslednjih nedelja, Kia je zvanično skinula svoj oplemenjeni mali hečbek na svom domaćem tržištu u Koreji u vrhunskom GT izdanju, gde je model sa oznakom K3.

Na stilskom prednjem delu, i limuzina i hatch karoserija dele isti ažurirani prednji kraj, sa tanjom rešetkom, novim LED farovima (sa dnevnim svetlosnim potpisima sa šest traka), novim Kiinim logotipom i preoblikovanim dizajnom donjeg usisa.

Međutim, dok četvoro vrata dobijaju novi dizajn zadnjeg branika i revidirane potpise zadnjih svetla, model otvora zadržava zadnji izgled svog prethodnika, s tim što je jedina promena dodavanje novog Kia logotipa predstavljenog ranije 2021. godine.

GT modeli se razlikuju od standardnih verzija Cerato kroz crvenu naglašenu prednju masku, crvene detalje na donjim usisnicima prednjeg branika, GT oznake napred i pozadi, crne poklopce ogledala, jedinstveni zadnji branik sa dvostrukim vrhovima izduvnih gasova i 18-inčne alu felne sa centralnim crvenim akcentom.

Unutrašnjost renoviranog otvora ima koristi od istih tehnoloških nadogradnji kao i limuzina, a zaokružuju je novi 10,25-inčni digitalni sklop instrumenata i 10,25-inčni infotainment sistem osetljiv na dodir sa satelitskom navigacijom, bežičnim ažuriranjima mapa i prečicama osetljivim na dodir. .

Međutim, te funkcije će biti ograničene na vodeće modele, sa 8,0-inčnim ekranom osetljivim na dodir i 4,2-inčnim displejem sa informacijama o vozaču koji je prilagođen nižim modelima u Koreji.

Novo za 2021. godinu je električna parkirna kočnica, dok ostale dostupne unutrašnje karakteristike uključuju Krell premium zvučni sistem sa šest zvučnika, grejana i provetrena sedišta od umetne kože, bežično punjenje pametnih telefona, dvozonska kontrola klime, daljinsko pokretanje (iz priveska) krovni otvor.

Slike pokazuju da GT verzije dobijaju jedinstvene crne kožne obloge sedišta sa crvenim šavovima i cevovodima, crvenim elementima ambijentalnog osvetljenja sa uzorkom u gornjim vratima, sportskim volanom ravnog dna, metalnim pedalama i menjačima vesla.

Modeli K3 GT na korejskom tržištu mogu se odabrati sa krovnim krovom – nešto što trenutno nije dostupno na Cerato GT-u u Australiji – mada ostaje pitanje da li će se probiti do lokalnih modela.

Ostale funkcije u ponudi uključuju autonomno kočenje u nuždi sa detekcijom pešaka i biciklista, praćenje pažnje vozača, upozorenje na bezbedan izlaz, upozorenje stražnjih putnika, automatska duga svetla, kamera za vožnju unazad, nadzor mrtvih tačaka i upozorenje za poprečni saobraćaj sa zadnje strane otkrivanja i kočenja prepreka.

Snaga vodećeg GT-a je prenosni 1,6-litarski turbo-četvorocilindrični benzinski motor, koji šalje 150kV i 265Nm na prednje točkove samo pomoću sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojkom – nije dostupan ručni menjač.

18-inčni točkovi umotani u gume 225/40 Michelin Pilot Sport 4 su standardni, zajedno sa nezavisnim viševeznim zadnjim vešanjem, performansnim prednjim kočnicama i „elektronskim generatorom zvuka“ koji u kabinu dovodi lažni zvuk motora – sve se deli sa odlazni model.

Očekuje se da će početni modeli u Australiji zadržati 2,0-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa 112 kV / 192 Nm, mada je moguće da bi trenutni šestostepeni automatski menjač mogao biti zamenjen CVT-automatskim, prema Kia Seltosu.

Limuzina Kia Cerato 2021. godine biće u prodaji u Australiji u maju 2021. godine.

Iako lokalne cene i specifikacije tek treba da budu potvrđene, cene vodećeg GT-a u Koreji porasle su za oko 3,5 odsto – što sugeriše rast cena u Australiji za oko 1000 do 1500 dolara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button