fbpx
Automobili

Otkriveni detalji o performansama plug-in hibrida za 2023. BMV KSM

BMV KSM super SUV za 2023. će postati najmoćniji model BMV M ikada – kada proizvodnja počne krajem 2022, potvrdio je BMV.

Otkriven u formi koncepta u decembru, novi plug-in hibrid KSM biće prvi samostalni BMV M model od M1 superautomobila iz kasnih 1970-ih – i biće najmoćniji model koji je BMV ikada napravio, tiho je potvrdio proizvođač automobila u Saopštenje za štampu o rezultatima prodaje za 2021. za svoju diviziju automobila za performanse.

Ispod haube će se nalaziti V8 motor neodređenog kapaciteta i indukcije – za koji se veruje da je BMV-ov tvin-turbo V8, kodnog naziva S68 – uparen sa električnim motorom „visokih performansi“ za kombinovanu snagu od 550 kV i 1000 Nm.

Ovi rezultati su identični Concept KSM prikazanom krajem 2021. godine, a potiče od istog plug-in hibridnog V8 pogonskog sklopa, poznatog kao ‘M Hibrid’ (ne treba se mešati sa Mazdinim M hibridnim blagim hibridnim sistemom) – dokazujući kako bio je blizu proizvodnje izložbeni automobil 2021.

Brojke ubrzanja i maksimalne brzine tek treba da budu potvrđene za koncept ili proizvodni KSM, iako manji, lakši, ali manje moćan i samo benzinac Ks5 M Competition SUV (460kV/750Nm) može da ubrza od 0-100km/h za 3,8 sekundi , prema maksimalnoj brzini od 290 km/h.

Takođe nisu jasni detalji o proizvodnom KSM-ovom plug-in hibridnom električnom sistemu, sa veličinom baterije, izlaznom snagom elektromotora i električnim dometom vožnje koji tek treba da budu potvrđeni. Međutim, Concept KSM je naveo 80 km potpuno električnog dometa, dok se priča da e-motor drumskog automobila proizvodi 150 kV.

Proizvodni BMV KSM prototipovi primećeni su u Nemačkoj sa sufiksima „E“ pričvršćenim za njihove registarske tablice – dostupni samo za plug-in hibridna i potpuno električna vozila koja nude više od 40 km električnog dometa.

Verzija novog KSM-ovog pogonskog sklopa predviđena je za upotrebu u sledećoj generaciji BMV M5 super limuzine (o kojoj se priča o 2024.), iako britanska publikacija Autocar tvrdi da će snaga i obrtni moment biti povećani na 790kV i preko 1000Nm, za 0-100km /h vreme sprinta će verovatno pasti ispod oznake od tri sekunde.

Očekuje se da će serijski BMV KSM stil u velikoj meri povući iz koncepta – kao na prethodnim BMV izložbenim automobilima koji su nosili brend „Concept“, a ne „Vision“ – sa sličnom suženom linijom krova, snažnim lukovima zadnjih točkova, podeljenim LED farovima i upadljivi par ‘bubrežnih’ rešetki napred.

U unutrašnjosti, osim elemenata nalik konceptnom automobilu – kao što su obojeni krov, izlizana braon kožna sedišta i zadnja sedišta od somota – unutrašnjost Concept KSM-a bi trebalo da se prenese u proizvodnju, sa instrument tablom od 12,3 inča i 14,9 -inčni centralni ekran osetljiv na dodir.

Proizvodnja BMV-a KSM za 2023. godinu trebalo bi da počne u novembru 2022. BMV Australija je krajem prošle godine potvrdio da „ako nam proizvodni model bude dostupan, mi ćemo ga definitivno ponuditi našim kupcima“ – tako da treba da bude osvetljen za našem tržištu, očekujte da ga vidite u lokalnim salonima početkom 2023.

„Naš prvi samostalni model od legendarnog BMV-a M1 predstavlja potpunu re-imaginaciju segmenta automobila visokih performansi,” rekao je generalni direktor BMV M, Frank van Meel.

„BMV KSM kombinuje ekspresivan dizajn i progresivni luksuz unutrašnjosti sa neuporedivim iskustvom u vožnji koje pruža i uzvišene performanse i mogućnost da se klizi u gotovo tišini u potpuno električnom režimu.“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button