fbpx
Automobili

Otkriven prototip Acura Integra sa petoro vrata

Hondino američko luksuzno odeljenje Acura otkrilo je skoro proizvodnu verziju prototipa svog novog kompaktnog automobila, oživljavajući jednu od najpoznatijih japanskih tablica sa prednjim pogonom: Acura Integra iz 2022.

Izuzimajući Hondu Integru na kineskom tržištu – koja je nešto više od preimenovanog Civic-a – nova Acura Integra oživljava natpisnu pločicu koja je poslednji put viđena u Australiji (i širom sveta) 2006. godine, na četvrtoj (sada petoj) generaciji automobila koji vodi poreklo nazad u 1986.

Međutim, ljubitelji stare škole Integra koji vole kupe biće razočarani kada čuju da je novi model liftback sa petoro vrata – karoserija koja je manje niša i popularnija među stvarnim kupcima – bez modela sa dvoja vrata na horizontu.

Kao i mnoge generacije koje su joj prethodile, nova Acura Integra svoju platformu deli sa najnovijom Hondom Civic za Australiju – ali za razliku od prošlih Integra koje su nosile potpuno jedinstven lim u poređenju sa Civics-om tog vremena, čini se da su proporcije nove Integre u velikoj meri kopirano sa svog brata Honda.

Dok je automobil na ovoj slici označen kao ‘Prototip’, prethodni model Honde sugeriše da će izgledati skoro identično serijskoj Integri koja će se pojaviti u američkim salonima sledeće godine, mešajući oštre linije i LED svetla sa retro inspirisanim znakovima i oblikom sa petoro vrata.

Završen u Indi Iellov Pearl boji pozajmljenoj od NSKS superautomobila, glavni detalji dizajna Integra prototipa uključuju ‘INTEGRA’ skriptu utisnutu u prednji i zadnji branik, tanka LED prednja i zadnja svetla (sa Acurinim ‘šikanskim’ potpisom) i površine ne različit od veće Acura TLKS limuzine.

Lukove ispunjavaju alu felne od 19 inča, koje skrivaju „prevelike“ Brembo kočnice sa Indi Iellov čeljustima – boja koja takođe odaje počast Phoenik Iellov treće generacije Integre.

Zanimljivo je da Acura nije potvrdila dimenzije za novu Integru – što sugeriše da je bliža svom Civic bratu nego što njen proizvođač želi da prizna.

Pogled na unutrašnjost nove Acura Integra nije dat, ali očekujte mešavinu između Civic-ove 12-inčne digitalne instrument table i 9,0-inčnog ekrana osetljivog na dodir, i jedinstvenog infotainment sistema i dizajna kontrolne table TLKS-a.

Očekuje se da će to biti isti motor kao novi Civic Si na američkom tržištu, gde razvija 149 kV i 260 Nm – 4 kV manje u odnosu na model koji zamenjuje, i 5 kV manje (ali 66 Nm više) od prodate četvrte generacije Honda Integra Tipe S u Australiji 2006.

Očekuje se da će na putu biti Tipe S verzija visokih performansi, koja će – s obzirom na to da će se osnovna Integra po performansama podudarati sa Civic Si – verovatno pozajmiti 200kV-plus 2,0-litarski turbo četvorocilindrični motor iz raznih Honda modela, uključujući Civic Tipe R sledeće generacije.

Proizvodna Acura Integra iz 2023. će biti lansirana u SAD u prvoj polovini 2022. godine, sa početnom cenom od približno 30.000 USD (41.200 AU) – što je uporedo sa cenom od 28.315 USD (38.880 AU$) njegovog blizanca Civic Si.

Međutim, s obzirom na to da će se proizvodnja odvijati u Merisvilu u Ohaju, nova Integra će biti vozilo samo za Acura, sa volanom na levoj strani i neće doći u Australiju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button