fbpx
Automobili

Otkriven koncept Jeep Grand Vagoneer

Za sada je to samo koncept, ali čini se da o ovom velikom novom Jeepovom dizajnu nema mnogo toga što trenutno ne može da uđe u proizvodnju

Sergio Marchionne, šef kompanije Fiat Chrisler Automobiles do svoje smrti 2018. godine, obećao je da će jednog dana isporučiti rivala luksuznom Range Roveru – a danas je njegova kompanija otkrila taj model, u obliku Jeep Grand Vagoneera.

Za sada je to samo koncept, ali je jasno da o dizajnu i tehnologiji preporođenog Grand Vagoneera ima vrlo malo stvari koje ne bi mogle da uđu u proizvodnju ako je Jeep spreman da investira u njega.

Kako god izgledao njegov konačni dizajn, Grand Vagoneer će se potvrditi da će u proizvodnju ući sledeće godine. Globalno rukovodstvo kompanije potvrdilo je da preispituje potencijal velikog SUV-a za Australiju, ali nisu otkriveni čvrsti planovi.

Klasične proporcije velikih kutija žive i dalje, pa čak i prozori imaju klasičan izgled sa namerno jednostavnim oblicima u vintage stilu koji oponašaju dnevna ograničenja u proizvodnji i troškovima.

Izbuljene baklje dominiraju profilom, ali Grand Vagoneer inače zadržava visok i vizuelno uzak oblik – za razliku od Land Roverove nove generacije Discoveri.

LED osvetljenje dominira spoljašnjošću, od svetlosnih šipki na prednjem i zadnjem delu, sve do pozadinskih osvetljenih znački oko tela.

Tradicionalna Jeep maska sa sedam proreza prostire se ispred velikog koncepta, sa finim LED osvetljenjem koje oživljava dizajn.

Ralph Gilles, šef Jeep Design-a, istakao je kosu rešetku, vertikalne stupove i jednostavan, čist oblik kao velike veze sa originalnim dizajnom. Nažalost, drvene obloge nisu prenete. Takođe kaže da Grand Vagoneer ima za cilj da „redefiniše američku premiju“.

Unutra, vrhunskih dodira ima u prostoru koji Jeep opisuje kao „ultra premijum luksuzno okruženje bogato nasleđem Grand Vagoneera“.

Materijali za oblogu i tapaciranje u ovom konceptnom obliku uključuju bogate kože u celini, usklađene sa oniks staklom na ploči i estetski završni aluminijumski završni sloj radničke klase na komandama i ukrasima preko table, vrata i centralne konzole.

O informativnoj zabavi u prvom redu brine se kroz set od tri ekrana: 12,3-inčni panel za vozača, 12,1- i 10,25-inčni uređaji u sredini table i četvrti 10,25-inčni ekran za suvozača sam.

Putnici sa zadnje strane ipak ne prolaze bez vlastitih 10,1-inčnih tableta i velikog kontrolnog displeja između dva sedišta u drugom redu.

Ovi hektari piksela pokrenuće potpuno novi sistem Uconnect 5 zasnovan na Androidu, za koji se smatra da je pet puta brži od prethodne iteracije. I opet će Grand Vagoneers sa većim performansama imati Mcintosh zvučni sistem sa 23 zvučnika, koji prolazi kroz pojačalo od 24 kanala.

Christian Meunier, globalni šef Jeepa, uzeo je vremena da objasni razlike i razdvajanje između Jeepa i Grand Vagoneera. Rekao je da dok kupci Jeepa vole svoje kampovanje i ribolov, kupca Vagoneera više zanima lepa runda golfa.

Iako je Grand Vagoneer prvi model koji je ponovo ušao u premium prostor, ime Vagoneer biće dom porodice novih, premium vozila marke Jeep. To je strategija brendiranja koja dobro funkcioniše na primer za Land Rover i Range Rover.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button