fbpx
Automobili

NEVEROVATNA PRICA:Stari Mecedes je 40. godina bio u stali,a sada vredi milion dolara.

Kakav neverovatan pronalazak!
Kada umre član porodice, uvek je tajna ko će naslediti imovinu pokojnika. Neki nasleđuju novac, dok drugi ostavljaju svoje lične stvari bliskim rođacima. Ali šta ako se otkrije da među tim stvarima postoji skriveno blago? Dogodilo se to jednoj porodici u Sjedinjenim Državama kada su u staroj šupi pokojnog rođaka pronašli prašnjavi Mercedes-Benz.

Jedinstveni Mercedes-Benz 300SL Roadster
Ovo je posebna priča koja se ne čuje često. Jedinstveni Mercedes-Benz Roadster 300SL 300SL bivši vlasnik parkirao je u šupi koja je napuštena 40 godina. Kad je jedinstveni sportski automobil ponovo ugledao dnevnu svetlost, bio je prekriven prašinom. Ali to nije pokvarilo trenutak, jer se nakon dobre restauracije pokazao kao jedinstveni automobil, prešao je samo 23.000 kilometara.

Kupljen je 1970
Prašnjavi Mercedes-Benz ostao je u hali 40 godina. Bivši vlasnik, Amerikanac sa Srednjeg zapada Sjedinjenih Država, automobil je video početkom 1970-ih. Bila je to ljubav na prvi pogled. Vlasnik je automobil kupio nekoliko godina kasnije, 1976. U trenutku kupovine ispostavilo se da je to jedinstveni model takve vrste, jer se nije proizvodio dvanaest godina.

Zaboravljeni u šupi
Umesto da vozi automobil hiljadama kilometara u svom automobilu iz snova, vlasnik je odlučio da uradi nešto drugačije. Parkirao je automobil u skladištu u Indijani. Ni danas nije jasno zašto je čovek to uradio. Nakon čovekove smrti, automobil je prodat Gullving Motor Cars, radionici specijalizovanoj za prodaju američkih i evropskih klasičnih automobila. Srećom, ovi muškarci su znali šta da rade s ovim ekskluzivnim automobilom i potpuno su ga prenovili.

Retkost
Pokazalo se da je Mercedes-Benz imao sivo plavu boju ispod debelog sloja prašine. Nažalost, svih ovih godina u šupi nisu dobro napravili automobil, a boja je izgubila svoj originalni ton. Međutim, to ne čini 300SL Roadster manje posebnim. Ukupno je napravljeno samo 1.458 ovog specifičnog modela. Samo 249 automobila proizvedeno je posle 1960. godine, godine proizvodnje ovog Mercedes-Benza. Kad uzmete u obzir izuzetno malu kilometražu, ovaj Mercedes-Benz 300SL Roadster vredi bogatstvo. Automobil se trenutno prodaje za 1,095,000 dolara, pretvoreno u približno 1,014,000 miliona USD.

Izvor https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button