Automobili

Na prodaju je Toiota Supra Paula Valkera!

Filmska zvezda traži novog vlasnika.
Bilo je to 2001. godine kada su u pozorištima prikazani Brzi i žestoki (Brzi i žestoki). Film je bio toliko uspešan na međunarodnoj sceni da su njegovi direktori pokrenuli sagu čiji će deveti deo biti objavljen u Francuskoj 14. jula .

Jedna od brzih i žestokih automobilskih zvezda je Toiota Supra Brajana O’Connera, koju glumi pokojni Paul Valker . I znaš šta? Ovaj automobil (jedan od primeraka korišćenih tokom snimanja) Barrett-Jackson će staviti na prodaju od 17. do 19. juna 2021. godine !

Takođe se pojavila kasnije 2003. godine u „2 Fast 2 Furious“ gde je nosila drugačiju boju i felne (ali ne samo). Kasnije, nakon snimanja filma, vratila je svoj prvobitni izgled.

Ova Supra je odevena u boju “Candi Orange” od Lamborghini Diablo. Nosi 19-inčne felne (Dazz Motorsport Racing Hart M5 Tuner), zadnji spojler APR-a, bočne suknje Bomek-a i specifični prednji branik, kao i haubu u TRD stilu.

Automobil je za prvi film napravio Eddie Paul u The Shark Shop u El Segundo, CA, a originalni proizvođač ga je vratio i modifikovao za ulogu „Slap Jack’s Supra“ u nastavku sage. Supra se zatim vratila u svoj prvobitni oblik sa … čuvenim uzorkom “Nuklearni gladijator” koji je sa strane nacrtao Troi Lee.

Ispod haube krije se 3.0-litarski turboredni šestocilindrični motor (2JZ-GTE). Povezan je sa četvorostepenim automatskim menjačem .

Aukcijska kuća propisuje da ne postoji rezervna cena, bez navođenja početne cene. Međutim, ona napominje da će osoba koja pobedi u prodaji otići s automobilom, kao i kompletnu dokumentaciju i potvrdu o autentičnosti.

Setimo se da su Mecum Auctions 2015. godine prodali Supru vrlo sličnu onoj koju vam danas predstavljamo. Pojavio se i u prvom filmu sage, ali njegov motor nije bio turbopunjač i bio je povezan sa petostepenim ručnim menjačem. Njegova cena je bila 185.000 američkih dolara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close