fbpx
Automobili

MG Ciberster električni sportski automobil treba da bude 2024. godine – izveštaj

Električni sportski automobil MG Ciberster – koji je prošle godine bio poznat pod maskom koncepta – krenuće u masovnu proizvodnju 2024. godine, prema novom izveštaju Autocara.

Australijske isporuke tek treba da budu zaključane, međutim lokalni portparol marke MG je ranije potvrdio da će vozilo biti u ponudi sa volanom na desnoj strani i da je „razmatrano“ za naše tržište.

MG je postao poznat 1950-ih i 1960-ih po svojim laganim i jeftinim sportskim automobilima, uključujući MGA, MGB i T-seriju.

Međutim, bivši britanski proizvođač nije napravio vozilo sa otvorenim krovom ili vozilo fokusirano na performanse otkako ga je kupio kineski konglomerat SAIC 2007.

Specifikacije i cene za proizvodni Ciberster tek treba da budu zaključane.

Međutim, MG je tvrdio da koncept može da završi sprint od 0-100 km/h za manje od „tri sekunde“ i da ima domet vožnje od približno 800 km.

Verovatno je da mnoge ekstremnije karakteristike ugrađene u koncept – uključujući volan inspirisan svemirskim brodom i gume ultra niskog profila – neće stići u izložbene salone, međutim izveštaji iz inostranstva sugerišu da osnovna silueta neće biti dramatično promenjena za proizvodnju.

Cene tek treba da budu objavljene, a za sada je nejasno da li će vozilo biti predstavljeno kao vrhunski Porsche konkurent ili konvencionalniji početni sportski automobil.

Portparol MG-a nije mogao da pruži dodatne informacije kada mu se obratio Drive, ali ova priča će biti ažurirana ako više informacija bude dostupno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button