fbpx
Automobili

Mercedes-AMG potvrdio hibrid visokih performansi GT sa četiri vrata

Mercedes-AMG je potvrdio GT sa čak četiri vrata još boljih performansi, a mogao bi da ima i više od 800 konjskih snaga. Na blatobrani se nalazi značka „V8 BiTurbo E Performance“, što znači da bi trebalo da koristi AMG-ov tvin-turbo 4.0-litarski V-8 uparen sa moćnijim hibridnim sistemom. Priča se da će se novi model zvati GT73, a pretpostavljamo da će koštati blizu 200.000 američkih dolara.

Mercedes na putu ima liniju električnih vozila pod imenom EK, a njegovo AMG krilo visokih performansi će se okušati i sa njima. Međutim, Mercedes-AMG takođe planira da njegova celokupna linija uskoro koristi hibridne pogonske sisteme, uključujući i ovu predstojeću elektrifikovanu verziju GT sa četiri vrata, verovatno nazvanu GT73, koja će biti usmerena direktno na Porsche Panamera Turbo S E- sa 690 KS Hibrid.

AMG još nije podelio detalje o pogonskom sistemu GT73, ali očekujemo da će koristiti 4-litarski V-8 sa dvostrukim turbopunjačem, koji u GT63 S čini 630 konjskih snaga, u kombinaciji sa snažnijim elektromotorom ukupne snage oko 800 konjske snage.

73 će morati da ima drugačiji tip hibridnog sistema od manjih modela GT sa četvoro vrata (GT 53 / GT 43), koji koriste 3,0-litreni šest-redovni sistem uz pomoć malog elektromotora – i, u slučaju GT53, električni kompresor – koji ne dodaje dodatnu vršnu snagu. Tokom našeg testiranja, GT63 S na V-8 pogon postigao je brzinu od 60 mph za 2,9 sekundi, tako da je sigurno reći da će 73 imati ubrzanje koje se graniči sa iskrivljavanjem stvarnosti. Kao i kod ostalih modela GT sa četvoro vrata, i mi očekujemo da će pogon na sva četiri točka pomoći da veći deo snage dođe do tla.

Značka „V8 BiTurbo E Performance“ (slika gore) krasi prednji blatobran, a AMG kaže da će i ostatak njegovih predstojećih hibrida visokih performansi spadati pod to ime E Performance. Pored toga, GT73 bi trebao izgledati slično trenutnom vrhunskom GT63 S sa sjajnom crnom prednjom maskom.

Takođe nosi AMG-ove crne točkove sa ukrštenim krakovima, koji su dostupni na modelima 63 i 63 S. Uskoro ćemo znati više o Mercedes-AMG GT73, a trebalo bi da stigne do kraja godine. Trenutni vrhunski GT63 S počinje sa 162.950 USD, pa očekujte da se 73 približi 200.000 USD.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button