fbpx
Automobili

Lotus Ekige Sport 240 Mighti Car Mods odlazi na aukciju

Crni Lotus Ekige Sport 240 iz 2008. godine u vlasništvu Blaira ‘Moog’ Josceline-a sa popularnog IouTube kanala Mighti Car Mods izlazi na aukciju.

Veruje se da je Lotus Ekige jedna od samo šest Lotus-ovih specijalnih izdanja Sport 240 u zemlji i jedna od tri u crnoj boji.

Tim iz MCM-a sarađivao je sa Simpli Sports Cars Lotus-om u Sidneiu na nadogradnji Toiotinog 1,8-litarskog četvorocilindričnog motora sa prednapunjenim motorom sa standardnih 179kV (kod motora) na otprilike 190kV na točkovima, zahvaljujući australijskom dizajniranom i izgrađenom Harropu kompresor. Ovo u vozilu teškom manje od 1000 kg.

Ekige je takođe dobio novi izduvni sistem i melodiju koja će uvažiti modifikacije, kao i podešavanje poravnanja točkova od strane SSC posade za stazu – sa video zapisima koji dokumentuju projekat kako dobija milione pregleda kako je izgradnja napredovala.

„U ovom projektu smo želeli da započnemo sa automobilom koji se potpuno razlikovao od svega što smo ranije radili“, rekli su momci iz Mighti Car Mods-a, koji su tradicionalno poznati po modifikovanju japanskih vozila.

“Mi smo veliki ljubitelji vožnje stazom, a Lotus je bio potpuno novo iskustvo.”

Procenjuje se da je na sportskom automobilu napravljeno oko 15.000 USD poboljšanja performansi. Projekat je završen kada je Moog vozio Ekige brzinom na trkačkoj stazi Mt Panorama u Bathurstu.

Lotus Ekige Sport 240 na aukciji je na aukciji od strane Collecting Cars Australia, a virtuelni čekić treba da padne u sredu, 21. aprila 2021. u 19:40 AEST. Spisak možete pronaći klikom ovde.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button