fbpx
Automobili

Legenda o trkama pridružio se Gordonu Murrai Automotiveu

Trostruki pobednik Indi 500 Dario Franchitti preuzima razvojnu ulogu na hiper automobilu GMA T.50.

Trostruki pobednik Indianapolisa 500, Dario Franchitti, pridružio se Gordonu Murrai Automotiveu u razvojnoj ulozi dok britanski proizvođač hiper automobila napreduje sa proizvodnjom svog nedavno otkrivenog GMA T.50.

Uloga Franchittija videće ga da preuzme razvojne radove kako drumskog automobila GMA T.50, tako i verzije usredsređenog na gusenice T.50s 3,9-litarskog hiper automobila sa prirodnim usisavanjem V12.

„Kao strastveni ljubitelj drumskih automobila, uzbudljivo je biti uključen u razvoj T.50“, rekao je Franchitti. „Biće to tako neverovatan automobil. Super automobil dizajniran i dizajniran bez kompromisa.

Takođe mi se ostvario san da sarađujem i učim od Gordona Murraia koji je neko kome sam se uvek najviše divio, i kao inženjer i kao prijatelj. Radujem se bliskoj saradnji sa Gordonom i njegovim sjajnim timom. “

Marej je dodao da je imati iskusnog trkača na brodu od vitalnog značaja za postizanje njegovog cilja da stvori automobil sa najviše fokusiranja na vozača ikada napravljen.

„Dugo sam godina prijatelj i poštovalac Darija i presrećan sam što se pridružio porodici Gordon Murrai Group“, rekao je Murrai.

„Njegova uloga će nam pomoći da brusimo T.50 kao najuticajniji superautomobil ikada napravljen. Njegove vozačke sposobnosti ne trebaju predstavljanje, ali njegovo dobro poznavanje drumskih automobila retko je za trkače vozače po mom iskustvu.

„Njegov odnos sa našim poslom ići će daleko dublje. Dario će nam pomoći da u potpunosti uspostavimo brend Gordon Murrai, uz doprinos i uključivanje u sve buduće odluke o proizvodima. “

Osim što je tri puta osvojio Indianapolis 500, Franchitti rođen u Škotskoj je četvorostruki šampion Indicar Series-a, kao i pobednik Daitona 24 sata. Isporuke GMA T.50 započinju početkom 2022.

Proizvodiće se samo 100. T.50s fokusirani na staze biće još ređi, sa samo 25 primeraka koji treba da se izbace iz fabrike kada krene u proizvodnju 2023. Uprkos ceni od oko 5,7 miliona dolara, svih 25 primeraka prodato je u roku od 48 sati od prodaje otkrivanje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button