Automobili

Konačni Nissan GT-R 2022. sertifikovan u Australiji

Nissan GT-R generacije R35 iz 2022. stigao je do kraja puta u Australiji, sa prvim primerom za Melburn (i poslednjim ukupnim) finalne serije koja je stigla i dobila svoju oznaku usklađenosti – poslednju ploču o fizičkoj usklađenosti Nissan vozilo lokalno.

Kako je prvi izvestio Drive, R35 GT-R je prekršio nova australska pravila dizajna (ADR) za sudare pri bočnom udaru, koja su stupila na snagu 1. novembra 2021. za postojeća vozila uvedena pre novembra 2017. – propisi koje je Nissan odlučio da ne nadogradite legendarni superautomobil da biste se upoznali.

Poslednja serija od oko 50 automobila – uključujući dva specijalna izdanja, T-Spec i Nismo SV – uvezena je u Australiju kako bi obeležila ukidanje modela R35 u Australiji.

Prvi primer konačne serije koja je stigla u Melburn – iako ujedno i poslednja u zemlji, kao što Nissanov medijski bilten sugeriše – dobio je tablicu usklađenosti na zapadu grada 29. oktobra, pre nego što je isporučen novom vlasniku.

Tablice (ili nalepnice) o usklađenosti potvrđuju da vozilo na koje su pričvršćene ispunjava sva australska pravila dizajna i da je legalno registrovano za upotrebu na putevima lokalno.

Dok je usklađenost sa ADR-om priznata fizičkom nalepnicom ili metalnom pločicom od 1989. godine, nedavno uvođenje novih standarda za motorna vozila će uskoro videti da se ovaj proces pomera isključivo na mreži – čineći ovo GT-R T-Spec konačnim Nissanovim vozilom koje će biti opremljeno tablica usklađenosti u Australiji.

Vredi napomenuti da se datum na tablici usklađenosti – postavljen nakon što vozilo stigne u Australiju i prođe kroz proces sertifikacije – razlikuje od datuma izrade, što označava kada je vozilo sišlo sa proizvodne trake. Ovo drugo, a ne prvo, koristi se za određivanje starosti automobila u trenutku prodaje.

„GT-R je Nissanovo najslavnije vozilo, i iako ovo nije zbogom zauvek, modeli T-Spec i NISMO SV zaista deluju kao zatvaranje ovog poglavlja GT-R priče u Australiji“, rekao je direktor Nissana za Australiju. režiser Adam Paterson.

„Činjenica da će poslednja verzija ove generacije Nissanove ikone performansi biti i poslednja koja će nositi etiketu koja je deo australijske automobilske istorije više od 30 godina, sasvim je prikladna.

Za više detalja o liniji Nissan GT-R za 2022. godinu u Australiji – uključujući gorepomenuta specijalna izdanja – kliknite ovde da biste pročitali celu priču o cenama i specifikacijama.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close