fbpx
Automobili

Jeep ostaje posvećen tržištima sa desnom rukom, uključujući Australiju

Jeep je potvrdio svoju posvećenost tržištima sa desnom rukom širom sveta – uključujući Australiju – i ima ambiciozne planove da postane vodeći brend.

To se događa kada Jeep krene u glavni remont – uključujući nove modele i elektrificirane pogonske sklopove – od kojih mnogi dolaze u Australiju.

U poređenju sa nizom uspešnih godina između 2010. i 2015. godine, Jeep je od tada plovio izdajničkim vodama pada prodaje i strmoglavog raspoloženja potrošača u Australiji.

Jeep je prodao ukupno samo 5748 vozila u 2020. godini – međutim, to je napredak u odnosu na prodaju od 5519 u 2019. godini.

Da bi postigao tu top 10 poziciju, Jeep će morati da replicira – ili učini bolje od – svoj prethodni rekord od 30.408 prodaja u jednoj kalendarskoj godini.

Za referencu, deseti najprodavaniji brend u 2020. godini bio je Mercedes-Benz, sa 29.455 prodaja.

Christian Meunier, globalni šef Jeepa (dole), vidi Australiju kao veoma važno tržište za američki terenski brend – uprkos niskim podacima o prodaji Dovn Under.

„Proveo sam dosta vremena u Australiji zbog važnosti ovog tržišta i činjenice da Jeep i Australija imaju toliko afiniteta, životnog stila.“

„Slomilo mi je srce kad sam se pridružio Jeepu, kada sam video performanse Jeepa u Australiji i činjenicu da smo izgubili zamah.“

Kako je prodaja nastavila da ide prema jugu, ljudi su postavljali pitanja o tome da li je Jeep posvećen ostanku u Australiji i na ostalim tržištima sa desnim volanima širom sveta.

„Možete da mi verujete kada kažem da smo veoma posvećeni tržištima sa desnom rukom, jer prvo mislim da imamo velika tržišta na kojima dobro poslujemo, poput Japana i Australije, gde ćemo se oporaviti.“

I dok se evropska automobilska tržišta kreću dalje ka elektrifikaciji, Jeep planira da bude na vrućem mestu sa hibridnim, priključnim hibridnim i potpuno električnim vozilima:

„Mislim, čak i ako Velika Britanija izlazi iz Evropske unije, i dalje će se oslanjati na puno elektrifikacije svega.“

„Ali Jeep ide na elektrifikaciju 100% punom brzinom, a razgovaraćemo i o tome, uključujući i Australiju.“

„I nećemo biti sledbenici na tom polju, već ćemo biti lideri. Preuzećemo vodeću ulogu na tržištu poput Australije sa elektrifikacijom.

„Doći će vam prilično uzbudljiv proizvod (do Australije).

Kada su ga ispitivali o razvoju i inženjeringu vozila sa desnim volanom, gospodin Meunier je rekao CarAdviceu da je odredba za volan na desnoj strani uključena od samog početka razvoja.

„Stavili smo ih na početku, jer je to način na koji to možemo učiniti. To je način za optimizaciju, smanjenje troškova razvoja … jer smo veoma posvećeni Australiji, jer znamo da ćemo u Australiji dobiti veći obim.

„Dakle, svi budući modeli, a rekao bih i jezgri, biće razvijeni imajući na umu Desnu ruku. Uvek. “

„Imamo sva istraživanja koja pokazuju da Australci vole Jeep. Vole brend, sviđa im se proizvod. “

„Ali bilo je nekih problema koje smo rešili i nastavićemo da budemo zaista usredsređeni na popravljanje proizvoda i stvaranje vrlo, vrlo prikladnog za vaše tržište.“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button