fbpx
Automobili

Honda Legend sedan sa nivoom autonomije 3 dostupan u zakupu u Japanu

Honda Legend Hibrid EKS dostupan je za iznajmljivanje u Japanu od danas, pri čemu Honda polaže pravo na hvalisanje prvog serijskog vozila sa autonomnim sistemom nivoa 3. Legenda može sama da pilotira tamo gde je gužva u gužvi i ne zahteva stalno praćenje od vozača, kaže Honda. Legendova tehnologija, Honda Sensing Elite, najnovija je generacija Hondinog naprednog sistema za pomoć vozaču.

Honda Legend, prvo serijsko vozilo koje se nudi sa autonomnim sistemom nivoa 3, danas je dostupno za zakup u Japanu u ograničenom izdanju od 100. Trenutno, japanski proizvođač automobila ne planira da legendu sa ovim sistemom dovede u SAD i sigurno ne pomaže što je Honda prošle godine ukinula američki kolegu, Acura RLKS.

Honda Legend je opremljena Honda Sensing Elite, naprednijom verzijom Hondine tehnologije za pomoć vozaču. Karakteristika koja ovu tehnologiju kvalifikuje kao sistem nivoa 3 – koji je još uvek daleko od kvalifikacije kao potpuno autonomni – je Traffic Jam Pilot, deo sistema koji može da vozi automobil u određenim uslovima, a da vozač ne zahteva pažnju. Ti uslovi uključuju zagušen saobraćaj, a u takvoj situaciji Honda kaže da vozač može gledati televiziju na informativno-zabavnom ekranu dok je sistem uključen. 2017. godine Audi je rekao da će u A8 staviti autonomni sistem nivoa 3.

Slično hondi legendi, omogućio je vozačima da ne obraćaju pažnju dok je vozilo bilo u saobraćaju. Ti planovi su se promenili prošle godine kada je Audi otkrio da neće ići dalje sa stavljanjem tog sistema u A8 zbog regulatornih ograničenja, navodi Automotive Nevs Europe, a mogućnost da Audi može biti odgovoran ako je automobil u nesreći dok sistem bio veren.

Zajedno sa Hondinim Traffic Jam Pilot-om, sistem Sensing Elite proizvođača automobila ima prilagodljivo krstarenje sa centriranjem trake. Dok je sistem uključen na autoputu, vozači ne trebaju imati ruke na upravljaču. Vozač može promeniti traku aktiviranjem pokazivača pravca dok je sistem uključen, ali sistem takođe može skenirati put i samostalno pokretati promene trake kako bi prošao vozila dok je bio na autoputu, sve bez intervencije vozača, rekla je Honda.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button