fbpx
Automobili

General Motors je upravo izgradio svoju 1,75-milionsku korvetu

1.750.000-ta Chevrolet Corvette krenula je sa proizvodne trake, obeležavajući još jednu prekretnicu za ikonski ožiljak američkog sporta.

Prva korveta Korvete, bela sa crvenom unutrašnjošću, zaživela je 30. juna 1953. godine, a sada 67 godina kasnije, 1,75-milionska korveta je takođe završena u arktičkoj beloj boji sa crvenom kožnom unutrašnjošću, omaž tom prvom korvetu.

Ta kombinacija obeležava tradiciju za General Motors, s tim da su jednosmiljni (kabriolet iz 1992. godine) i 1,5-milionski korveti (kabriolet iz 2009.) Koji sadrže iste kombinacije spoljašnjih i unutrašnjih boja. Oba automobila žive u Nacionalnom muzeju korvete u Kentuckiju, gde će i ovaj istorijski korvet izgrađen 2020. godine, iako nakratko.

Oni stariji istorijski važni automobili postali su poznati širom sveta kada je 2014. godinu Muzej opustošio vrtačom koja je progutala deo muzejske zbirke. Jednomilionsku korvetu kompanija General Motors u potpunosti je restaurirala i ponovo je na svom pravom mestu.

Muzej će podeliti 1,75-milionsku korvetu tombolom. Samo 1500 ulaznica po ceni od 200 dolara biće prodato. Sav prihod ide u neprofitni muzej. Ali pre nego što pobegnete da prikačite sebi jednu od preostalih 400 karata, budite svesni da morate biti fizički u Kentuckiju u trenutku kupovine karte, u skladu sa uslovima i uslovima muzeja.

„Ova vrsta prekretnica događa se svakih 10 ili više godina za Corvette“, rekao je Kai Spande, direktor fabrike fabrike Bovling Green Assembli na Facebooku. „Da je ovo vrhunsko dostignuće takođe biti jedan od ranih srednjih motora jednostavno je fenomenalno i za nas i za naše kupce. Neverovatno je vreme biti deo brenda Chevrolet. “

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button