fbpx
Automobili

Dugoročni pregled Audi A4 Allroad iz 2021. godine: Uvod

Želite li jednom rečju da rezimirate današnje tržište novih automobila? Izbor.

Sviđa vam se ideja o kupeu, ali želite li stav SUV-a? Gotovo. Potrebna vam je praktičnost utega, ali takođe i osećaj kabrioleta na otvorenom i viši stav tog SUV-a? Proveri i to.

A u slučaju našeg najnovijeg dugotrajnijeg automobila, Audi A4 Allroad Kuattro 40 TDI iz 2021. godine, možete da imate stil i prezentaciju premium karavana sa, ah, visinom vožnje SUV-a.

Izbor!

Allroad (da, znam da Audi koristi mala slova „a“) datira iz 1999. godine kada je na scenu stigao prvi „plastično presvučen“ Audi A6 crossover karavan. Manji A4 ​​Allroad stigao je 2009. godine.

To možda nije bilo prvo „avanturističko imanje“ na pogon na sva četiri točka u bloku; Subaru Outback prethodi mu pet godina, a Alfa Romeo 33 Giardinetta 16 godina, ali u poslednje dve decenije Allroad daje kupcima koji traže tradicionalni Audi ‘Avant’ na izbor ili karavan vaniliju ili onaj sa odlučnije SUV ukus.

Svi vagoni sa četiri prstena imaju Audijev sistem Kuattro sa pogonom na sva četiri točka, ali crossover je jedini trenutni Audi A4 (limuzina ili karavan) koji nudi 2.0-litarski turbo dizel motor od 150 kV / 400 Nm.

Što je, prikladno, ono što imamo ispod poklopca našeg primera sa Manhattan Greia.

Po ceni od 70.600 američkih dolara (pre opcija i troškova na putu), dizel Allroad podriva 2.0-litarski turbobenzinac A4 Avant od 183 kV / 370 Nm za 400 dolara (71.000 američkih dolara), a sopstveni dvostruki benzinac A4 Allroad 45TFSI za 2000 američkih dolara (72.600 američkih dolara) ).

Možda je ipak relevantniji K5 40TDI za 68.900 dolara, koji sa istim motorom i verovatno popularnijim stilom karoserije (do sada je ove godine Audi pronašao dom za 934 K5 i samo 193 A4, sedan, karavan i Allroad sorta u kombinaciji ), je za 1700 USD pristupačniji od našeg vagona, dok nosi sličan nivo opreme.

Kad smo već kod toga, Allroad sadrži velikodušnu listu opreme iz salona, uključujući LED prednje i zadnje lampe, krovne ograde, integrisane rolete za sunčanje na zadnjem prozoru, prednja sportska sedišta, trozonsku klimu, 10,1- inčni Audi MMI ekran sa podrškom za Apple CarPlai, Android Auto, integrisanu Google Maps navigaciju i DAB + digitalni radio tjuner, kao i zadnja vrata.

Naš automobil dodaje pametne 19-inčne točkove sa 10 krakova sa krakovima za 1350 dolara, metalik boju Manhattan Grei (jedna od devet opcija, od kojih su tri sive, dve srebrne i dve crne) za 1531 USD i sveobuhvatan paket pomoći za vozača za 2900 dolara.

Ovo dodaje adaptivni tempomat, pomoć pri kretanju u traci, AEB sa detekcijom pešaka i biciklista, head-up displej, kameru od 360 stepeni i automatski pomoćnik za parkiranje. Dobar komplet, naravno, ali imati ga kao opciju na ovom nivou prilično je drsko.

Nikada neću napomenuti, uprkos prelasku u hladnije mesece, da automobil propušta opciju grejanja sedišta vrednu 654 dolara. To je manje od jednog procenta cene sa liste, i prilično tužno isključenje za sve u Audi-jevim karavanima od 76.381 dolara (pre puta).

Naročito s obzirom na to da ovaj automobil praktično od vas traži da ga vozite na skijaške terene u zimsko doba.

Što naravno dovodi do naših planova za A4 Allroad dok ga imamo pod svojim okriljem.

Prirodno ćemo proceniti automobil po gradu i videti kako dizel, sa navodnom kombinovanom potrošnjom ciklusa od samo 4,9 L / 100 km, upravlja gradskim davanjima. Saznaćemo šta radi i 12-voltni blago-hibridni sistem, kao što sam poslednji put proverio, da li je to bila uobičajena baterija za automobil?

Povrh svega, i uglavnom zbog činjenice da svaki Allroad koji vidim u blizini svog doma na krovu imaju nosače bicikala ili kajaka, ukazuje na vagon kao na pronicljivi izbor onih koji vole da se prepuste nekoj avanturi, a ne samo da gledaju kao što to čine.

Imajući ovo na umu, krenućemo van grada da vidimo kakav je Allroad, poetski, na svim putevima.

Ovo će potrajati u obilasku zapečaćenih i nezapečaćenih površina, idealno za bavljenje nekim aktivnostima životnog stila na svežem vazduhu, a ako se datumi poklapaju, čak i poseta snegu može biti u redu.

Mi ćemo testirati potrošnju goriva i potrošeni paket pomoći, videti kako se Kuattro sistem nosi sa promenljivim površinama i generalno proceniti da li visoki karavan čini važeću alternativu SUV-u, osim što je samo moderan.

Kao i uvek, javite nam ako imate pitanja o 2021 Audi A4 Allroad 40TDI Kuattro dok ga imamo u garaži.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button