fbpx
Automobili

2024. zamislio Jeep Grand Cherokee L Trackhavk

Repertoran je SUV nove generacije, dodajući trenutne Trackhavk delove novom sedmosedu.

Jeep je ove nedelje predstavio svoju novu generaciju Jeep Grand Cherokee 2021, koja će lansirati prvu u sedmosedovom, trorednom ‘L’ obliku, sa dvorednom verzijom sa pet sedišta koja će uslediti za oko dve godine.

Međutim, postoji samo jedno pitanje na umu mnogih ljubitelja Jeepa: kada će se obloge ukloniti sa verzija SRT i Trackhavk visokih performansi i kako će izgledati?

Evo naše interpretacije kako bi mogao izgledati kompresor, koji diše vatru, koristeći sveže predstavljeni Grand Cherokee L kao podlogu, u sportskijim Overland oblogama.

Široke rakete luka, točkovi od crne legure umotani u gumu Pirelli i Brembo kočnice visokih performansi – sve pozajmljene iz trenutne generacije Trackhavk (dole) – ispunjavaju i okružuju lukove, sa njihovom upadljivošću usklađenom sa visokom kašikom poklopca 523kV Ram 1500 TRKS pick-up, pogonjen istim 6,2-litarskim V8 kompresorom kao i Jeep.

Naša sledeća generacija Trackhavk sedi znatno niže od zemlje od standardnog Grand Cherokee L, sa paketom zaokruženim većim usisnicima za vazduh, trio ventilacionih otvora ispod rešetke sa sedam proreza (prema trenutnim SRT i Trackhavk), crna obloga , petougaona donja LED dnevna svetla i potrebne SRT, značke Hemi 6.2 i Supercharged.

Snaga performansnog SUV-a bila bi verzija omiljenog 6,8-litarskog kompresora V8 benzinskog motora koji koristi trenutni Trackhavk i mnoštvo drugih FCA (a sada i Stellantis) modela, uključujući Dodge Challenger, Charger i Durango SRT Hellcat trio, i pomenuti Ram 1500 TRKS ute.

Mlin razvija 522kV snage i 868Nm obrtnog momenta u trenutnim australijskim isporučenim Trackhavks-ima, mada bi pojačanje snage verovatno bilo na karticama za bilo koji potencijalni model nove generacije, koji bi se mogao podudarati sa 535kV i 889Nm izvučenim iz Dodge Challenger Hellcat-a ili 594kV i 959Nm od punomasnog (ali poddemonskog) Challenger Redeie-a.

Međutim, svako pojačavanje snage verovatno bi bilo otkazano dodatnim opterećenjem modela L, zahvaljujući njegovom dužem telu napravljenom za smeštaj trećeg reda sedišta.

To je pod pretpostavkom da će Grand Cherokee L Trackhavk ikada ugledati svetlost dana, jer bi džip sa kompresorom od sedam sedišta mogao da kanibalizuje prodaju drugog terenskog automobila sa sedmom sedištem sa kompresorom, pomenutog Dodge Durango Hellcat.

Verzija Trackhavk-a sledeće generacije Grand Cherokee-a sa pet sedišta koja bi trebalo da uđe u proizvodnju sredinom i krajem 2021. godine (mada se očekuje da u Australiju stigne tek kasnije 2022. godine) verovatnija je s obzirom da bi bila besplatna iz konkurencije u okviru FCA / Stellantis ergele.

Iako Jeep tek treba da potvrdi dolazak varijante Trackhavk sa verzijom novog SUV-a sa pet ili sedam sedišta, verovatno je (iako nije potvrđeno) model sa prednapunjenim motorom stigao nakon otkrivanja običnog modela sa pet sedišta, i njegov 6,4-litarski, prirodno usisani derivat SRT.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button