fbpx
Uncategorized

2023 Honda CR-V se postepeno poboljšava

Honda nije morala da ponovo izmišlja CR-V za 2023. godinu, pošto je on već jedan od najprodavanijih kompaktnih SUV-ova u SAD i najpopularniji model proizvođača automobila. Za svoju šestu generaciju, CR-V blago raste, ima uspravniji i kvadratniji prednji kraj i modernizovanu kabinu sa većim ekranima osetljivim na dodir i materijalima višeg kvaliteta.

Otputovali smo u Nešvil, Tenesi, da se provozamo u ovom potpuno novom CR-V-u. Naš uzorak automobila, srednje klase EKS-L, došao je u boji Radiant Red i vozio se na točkovima od 18 inča koji su ugrađeni u veći deo asortimana. Iako nije spolja hrabar kao Kia Sportage iz 2023. ili Hiundai Tucson, novi CR-V seče stilizovaniji put kroz saobraćaj od odlazeće verzije.

Nije da je bilo mnogo saobraćaja za navigaciju vijugavim seoskim trakama koje su činile našu probnu vožnju oko Nešvil Superspeedveja, tri ovalnog dela od 1,3 milje koji se nalazi 30 milja istočno od centra grada. Polazno mesto je bilo ironičan obrt, imajući u vidu da je misija CR-V da prevozi do pet ljudi i dosta tereta udobno i ekonomično uz dinamiku vožnje bez stresa.

Po brojevima, CR-V 2023 je 2,7 inča duži, vozi se na međuosovinskom rastojanju rastegnutom do 1,6 inča i ima nešto šire prednje i zadnje tragove (0,4 do 0,5 inča napred i 0,3 do 0,5 inča pozadi) od prethodnog modela. Ovo se isplati sa malo više prostora za noge pozadi i neznatno povećanom zapreminom tereta sa preklopljenim naslonima zadnjih sedišta, sada 77 kocki, dok je 39 kubnih stopa iza drugog reda isto kao i ranije. Zahvaljujući skoro ravnom podu i velikom staklenom prostoru, kabina CR-V je lagano i prozračno mesto za provođenje vremena.

Turbopunjeni 1,5-litarski četvorocilindraš se vraća, isporučujući istih 190 konjskih snaga i 179 funt-stopa obrtnog momenta kao i ranije, iako vršni obrtni moment stiže nekoliko stotina obrtaja u minuti ranije. Ovaj motor je ponovo povezan sa kontinuirano varijabilnim automatskim menjačem, a CR-V je dostupan sa pogonom na prednje ili sve točkove. Naš EKS-L je bio opremljen pogonom na sve točkove, a ažurirani sistem sada može da šalje više obrtnog momenta na zadnje točkove — do 50 procenata u odnosu na maksimalnih 40 procenata ranije. CR-V takođe dodaje kontrolu spuštanja uzbrdo.

Dok 1,5-litarski turbo punjač pokreće modele EKS i EKS-L, 2,0-litarski četvorocilindrični uparen sa dva električna motora nalazi se u dve gornje opreme, Sport Hibrid i Sport Touring Hibrid. Ima 204 konjske snage (manje od 212 konja ranije) i 247 funti stopa. Hibridna varijanta, međutim, neće biti dostupna do kasnije ove godine. Procene EPA još uvek nisu dostupne, ali ne bi trebalo da odstupe daleko od prošlogodišnjih 30 mpg kombinovanih za 1,5-litarski pogon sa prednjim točkovima i 29 mpg za AVD verziju. AVD hibrid je ranije bio dobar za ukupnu potrošnju od 38 milja po galonu, ali novi Sport Hibrid je takođe dostupan sa pogonom na prednje točkove, što bi trebalo da rezultira blagim povećanjem. (U našem dugoročnom testu CR-V hibrida iz 2021. godine u proseku smo imali 30 mpg.)

Performanse sa standardnim motorom su dobre za vozilo u ovom segmentu. Turbo četvorocilindraš bledi u pozadinu i menjač maksimalno koristi raspoloživu snagu. Ubrzanje je skromno, iako CR-V dostiže brzinu bez potrebe da prikačite papučicu gasa na pod. Ako to uradite, rezultat je jednostavno više buke motora.

Naša vozna petlja se sastojala od dobro održavanih puteva sa dve trake, iako smo pokušali da poništimo vešanje ciljajući na sve neravnine i kolotečine na koje naiđemo na putu. Svaka čast, CR-V je bio bezbrižan i izuzetno tih na stalnom krstarenju. Honda je učvrstila šasiju i ojačala prednje i zadnje vešanje, rezultat je bio veoma glatka vožnja i upravljanje koje je lagano i precizno. Nažalost, rukovanje nema onu zabavnu prirodu koju imaju neki rivali, pre svega Mazda CKS-50. Da budemo pošteni, uzbuđenje u vožnji nije visoko među obaveznim stvarima za mnoge kupce u ovom segmentu.

Nadograđeni enterijer i nove karakteristike
Važnija je činjenica da CR-V 2023 sada dolazi standardno sa više funkcija za pomoć vozaču, uključujući praćenje mrtvog ugla, upozorenje o poprečnom saobraćaju pozadi i prilagodljivi tempomat. Novi su i monitor pažnje vozača i podsetnik za zadnje sedište. Kupci će možda više ceniti jasnije menije infotainment sistema i brže vreme odziva. Naš EKS-L tester je došao sa većim ekranom osetljivim na dodir od 9,0 inča sa bežičnom vezom za pametne telefone i bežičnim punjenjem, nadogradnjom u odnosu na osnovni sistem od 7,0 inča, sa žičanim Apple CarPlai i Android Auto, koji se nalazi u EKS i Sport. Svi modeli dobijaju digitalnu instrument tablu. Obloga u obliku saća koja uredno skriva otvore za ventilaciju, elegantan dizajn koji je prvi put predstavljen na Civic limuzini, ukrašava samu kontrolnu tablu.

Poboljšanja CR-V-a su postepena, istina, ali ovaj praktičan i vredan SUV već je rangiran među najboljima u svom prepunom segmentu. Honda je napravila dobru stvar malo boljom sa CR-V 2023, i to je verovatno dovoljno.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button