fbpx
Automobili

2023 Cadillac Escalade-V otkriven u SAD, ne bliže Australiji

Kadilak – luksuzno odeljenje američkog automobilskog giganta Dženeral motorsa – primenio je svoju slavnu značku performansi V-serije na svoj najveći i najpopularniji SUV – stvarajući Cadillac Escalade-V pune veličine 2023.

Iako tehnički detalji prvog SUV-a američkog luksuznog brenda neće biti objavljeni kasnije ove godine, zvanične fotografije koje je objavio Cadillac pokazuju da će Escalade-V imati koristi od delimične promene stila kako bi odgovarao njegovom sportskom imidžu.

Očekuje se da će ga pokretati 6,2-litarski V8 sa kompresorom, mada to tek treba da bude potvrđeno.

Kao i sa čitavim brendom Cadillac, Escalade-V neće putovati (zvanično) u australijske salone, a lokalni uvoznik General Motors Specialti Vehicles tek treba da iznese bilo kakve planove za uvođenje brenda. Cadillac je bio samo nekoliko nedelja od lansiranja u Australiju 2009. godine, pre nego što je GM izvukao iglu u poslednjem trenutku kada je globalna finansijska kriza zavladala.

Ispod haube Escalade-V se priča da se nalazi isti 6,2-litarski V8 sa kompresorom kao Chevrolet Camaro ZL1 mišićni automobil i Cadillac CT5-V Blackving sedan (između ostalih vozila), uparen sa 10-brzinskim automatskim menjačem koji pokreće sva četiri točkovi.

Dok izlazne snage tek treba da budu potvrđene, motor razvija između 485kV i 498kV u svojim drugim aplikacijama i do 893Nm – značajna nadogradnja u odnosu na standardni Escaladeov 313kV/624Nm 6,2-litarski benzinski V8 sa prirodnim usisavanjem (deli sa srodnim Chevrolet Silvera). pick-up u punoj veličini koji se nudi u Australiji).

Ljubitelji Cadillac-a će primetiti da vrući Escalade nosi standardnu značku V-serije – umesto vrhunskog imena Blackving V-serije – i stoga bi zahtevao manje moćan motor koji je po performansama bliži regularnim Escalade modelima – verovatno unapređenu verziju prethodno pomenutog 6,2-litarski V8 sa prirodnim usisavanjem.

Međutim, s obzirom na dodatnu veličinu i težinu Escalade SUV-a – i da je malo verovatan vodeći Escalade-V Blackving, jer bi zahtevao neki oblik mogućnosti trkačke staze – verovatno je da će motor sa kompresorom biti standard u vodećem SUV-u, umesto bez kompresora, oko 370 kV bent-eight.

Video snimak instrument table Escalade-V otkriva naznačenu crvenu liniju od približno 6200 o/min – nešto ispod 6500 o/min kod drugih vozila sa superpunjenim ‘LT4’ V8 motorom, ali znatno iznad 5700 o/min standardnog Escalade V8, što sugeriše da je mlin sa kompresorom više verovatno.

Nove aluminijumske felne od 22 inča ispunjavaju lukove, iako su naizgled umotane u iste Bridgestone gume za sve sezone kao i obični Escalade. Ponovo podešeno prilagodljivo vazdušno oslanjanje (omogućava manju visinu vožnje, kao što fotografije sugerišu) i veći kočioni diskovi će takođe verovatno biti predstavljeni.

Escalade-V je dobio izbor stilskih poboljšanja kako bi se razlikovao od standardnog modela, uključujući revidiranu prednju masku sa crnom mrežastom rešetkom i većim donjim otvorima, uvećane crne bočne pragove, četiri izduvna vrha i agresivniji zadnji difuzor.

Brendiranje V-serije krasi prednja vrata, aluminijumske felne i vrata prtljažnika, a u ponudi su i crvene kočione čeljusti.

Nije objavljena nijedna slika unutrašnjosti, osim fotografija i video zapisa volana sa oznakom V i nove grafike digitalne instrument table – iako se očekuje da će istaknuti uključiti revidirana prednja sedišta, ukrase od ugljeničnih vlakana i niz V-serije značke.

Dalji detalji o Cadillac Escalade-V iz 2023. biće objavljeni u severno proleće 2022. (od marta do maja), uoči lansiranja na američko tržište verovatno pre sredine 2023. (kako bi ostao model modela 2023.).

Špijunske fotografije sugerišu da će i verzije sa standardnim međuosovinskim rastojanjem i ESV sa dugim međuosovinskim rastojanjem biti dostupne, suprotno spekulacijama.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button