fbpx
Automobili

2022 Toyota GR 86 mogla bi koštati manje od 35.000 dolara u Australiji, tvrde prodavci

Predstojeći Tojota GR 86 sportski automobil mogao bi da počne sa manje od 35.000 dolara kada stigne u australijske salone sledeće godine, prema brojnim dilerima koje je proveravao Drive.

Nakon što su prošle nedelje objavljene cene u SAD, Drive je nasumično kontaktirao izbor Toyotinih salona u Melburnu i Sidneju da vidi da li su im date procene.

„To je ono što nam je rečeno – otprilike po istoj ceni, možda malo više [od odlazećeg Tojotinog 86 ekvivalenta]. Dakle, verovatno ispod 35.000 dolara“, rekao je predstavnik jednog Toyotinog zastupnika.

Sličan račun dala su još dva maloprodajna objekta. Međutim, četvrti Toyotini saloni koje je Drive kontaktirao rekao je da još uvek nema procena cene koje im je dala glavna kancelarija, i napomenuo da bi mogli proći meseci dok se cene ne zaključaju.

Drive je kontaktirao Toyota Australia za komentar. Ova priča će biti ažurirana svojim odgovorom.

Trenutna Toyota 86 – za koju Drive razume da je skoro rasprodata – počinje od 32.180 dolara pre troškova na putu, za početnu ‘GT’ varijantu u Australiji.

Snaga u Toyoti GR 86 za 2022. dolazi od Subaruovog neturbo 2,4-litarskog četvorocilindričnog horizontalno suprotstavljenog ‘bokser’ motora, koji šalje 173kW/250Nm na zadnje točkove preko šestostepenog manuelnog ili šestostepenog automatskog prenošenje.

Rečeno je da ovo omogućava sprint od 0-100 km/h za 6,3 sekunde.

Dvostruki blizanac GR 86, Subaru BRZ nove generacije, košta od 38.990 dolara pre nego što košta put u Australiji za početnu manuelnu varijantu – slično strategiji primenjenoj sa odlazećim BRZ-om i 86, koji su videli Subaru imaju premiju od oko 3000 dolara u odnosu na najjeftiniju Toyotinu varijantu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button