Automobili

2022 Toiota Tundra pick-up najava nagoveštava hibridni tvin-turbo V6

Toiota Tundra u punoj veličini 2022. godine – Toiotin rival za Ram 1500 i Chevrolet Silverado, koji se trenutno ne nude u Australiji – mogao bi da se lansira sa opcijom hibridnog tvin-turbo V6 snage, prema novom najave.

Čini se da jedina slika koju je objavila Tojotina američka ruka prikazuje poklopac motora nove Tundre, koji nosi amblem japanske marke i natpis „i-Force MAKS“ – ime koje je Toiota prvi put zaštićeno marke 2020. godine i evoluciju „i- Ime Force primenjeno je na odlazni Tundrin 5.7-litarski V8.

Iako identitet motora tek treba da bude potvrđen, najava ima snažnu sličnost sa poklopcem motora koji se koristi na vrhu 3,5-litarskog benzinskog V6 sa dva turbopunjača koji koristi nedavno otkrivena Toiota LandCruiser 300 Series (dole) – vozilo sa kojim je Očekuje se da će Tundra deliti svoje nove TNGA-F kućište.

Neki na mreži su istakli plave obrise logotipa „MAKS“ – motiv Tojotinih hibridnih znački – i predložili da narandžasta oblast koja se vidi iza poklopca motora predstavlja visokonaponske električne kablove. Ovo ukazuje na to da bi najava mogla da pregleda hibridni pogonski sklop za Tojotinu novu ute u punoj veličini.

S obzirom na zajedničke platforme vozila, verovatno bi potencijalna hibridna tvin-turbo benzinska V6 opcija u Tundri bila korišćena kao osnova za hibridni LandCruiser, koji treba da se lansira oko 2025. godine.

Izlaz snage i obrtnog momenta tek treba da bude potvrđen, međutim, severnoamerički šef prodaje Toiote je nedavno u intervjuu za Motor Trend potvrdio da će osnovni motor Tundre biti “znatno snažniji” od odlazećeg 5,7-litarskog V8 snage 284kV / 544Nm, dok je opcioni pogonski sistem je postavljen da „uključi novu tehnologiju“ koja će vas „oduvati“.

Trebalo bi da bude predstavljeno u potpunosti u narednim nedeljama, usvajanjem nove LandCruiserove platforme sledeće generacije u Tundri uklanja se niz prepreka koje sprečavaju razvoj modela desnog pogona (RHD) i otvara se vratima Australcu lansiranje po prvi put.

Međutim, iako bi njegova platforma mogla biti sposobna za fabrički pogon na desnoj strani, ostaje da se vidi da li će Toiota uložiti neophodne inženjerske resurse za razvoj verzije nove Tundre sa desnom kukom – i koristeći prethodne američke Tojotine modele kao vodič, bilo koja potencijalna RHD tundra može biti udaljena nekoliko godina.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close