fbpx
Automobili

2022. Tesla Model S nudi dve vrste upravljača: avionski i konvencionalni

Teslin kontroverzni upravljač u avionskom stilu samo je jedna od dve opcije, otkriva kompanijski mrežni konfigurator.

Očekuje se da će model Tesla Model 2022 biti dostupan sa dva volana: kontroverznim dizajnom u avionskom stilu prikazanim prošle nedelje i ovim konvencionalnim primerom prikazanim gore.

Eagle oči korisnika foruma r / teslamotors na veb lokaciji Reddit otkrili su zvanične slike skrivene duboko u Teslinom mrežnom konfiguratoru novoobnovljenog enterijera Model S.

Slike prikazuju konvencionalni, kružni upravljač, za razliku od kontroverznog pravougaonog dizajna „jarma“ u obliku aviona koji je predstavljen u SAD prošle nedelje.

Revidirani konvencionalni upravljač ima dizajn sličan dizajnu manjih modela 3 i modela I, mada ima koristi od istog rasporeda bez drške kao „jaram“, sa kontrolama za indikatore, brisačima i svetlima integrisanim u tastere zasnovane na dodiru. sa obe strane centralne glavčine točka.

U stvari, trio krakova kružnih točkića i centralno čvorište dele se direktno sa nekonvencionalnim dizajnom u avionskom stilu.

Međutim, uprkos prisustvu slika volana na Teslinim serverima, njihova namena i značaj za ažurirani Model S i dalje su nejasni.

Mnogi korisnici na mreži pretpostavljaju da je tradicionalni točak razvijen za tržišta na kojima točak pravougaonog oblika možda nije zakonski dozvoljen – uključujući Australiju, s obzirom na naše stroge propise.

Čini se da je ovo najverovatnija teorija, s obzirom na to da su sve slike ažurirane unutrašnjosti Modela S zvanično do sada zvanično objavljene pokazale modele na američkom tržištu, a automobili na evropskom i australijskom tržištu tek treba da budu predstavljeni – ostavljajući prostor za uključivanje tradicionalni kružni dizajn volana.

Takođe, drugi sugerišu da je jaram prikazan tokom poziva Teslinog investitora i na njegovoj veb stranici ove nedelje samo postavljen kao „koncept“ za predstavljanje, sa proizvodnim, legalnim automobilom za upotrebu konvencionalnije kružne jedinice – neobičan potez , s obzirom da su prve isporuke u SAD predviđene za mart.

CarAdvice je kontaktirao kompaniju Tesla Australia radi komentara na slike – ova priča će biti ažurirana svojim odgovorom.

Slike slikane u ovoj priči otkrivene su podešavanjem ‘kodova opcija’ navedenih u URL-u unutrašnjih slika koje se javno prikazuju na konfiguratoru, promenom jednog određenog parametra iz ‘$ ST0I’ (koji prikazuje jaram, kako je označeno slovom I ) do ‘$ ST03’ (prikazuje kružni točak, njegov dizajn sa tri kraka odgovara broju ‘3’).

Od početnog otkrića – a CarAdvice je naknadno potvrdio postojanje slika – Tesla je uklonio sve relevantne snimke ekrana.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button