fbpx
Automobili

2022 Renault Arkana se približava lansiranju u Australiji, potvrđena je veća snaga

Renault Arkana 2022. uskoro će se pojaviti na australijskom tržištu, a kupci malog SUV-a u stilu kupea imaju samo jedan izbor motora.

Zvanični dokumenti dostavljeni Odeljenju za infrastrukturu potvrđuju da će Renault ponuditi Arkanu sa 1,3-litarskim turbo-benzinskim četvorocilindričnim motorom, koji šalje 115 kV na prednje točkove putem sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom.

Cifra od 115 kV je 10 odsto povećanja snage na 104 kV koji se široko nudi u australijskoj Arkani, što sugeriše da će motor dobiti jedinstvenu melodiju za naše tržište-verovatno zbog zaostalih zakona Australije o emisijama.

Iako broj obrtnog momenta nije naveden, trenutno se nudi verzija motora u manjem SUV -u Renault Captur, podešenom na 113 kV i 270 Nm. Ranije ukinuti Renault Kadjar, koji je Arkana efektivno zamenila, takođe je koristio verziju istog motora od 117 kV/260 Nm.

Renault Australia još nije objavio tačne specifikacije, ali informacije na veb stranici kompanije ukazuju na to da SUV neće dobiti osnovne varijante koje se nude u Evropi, jer će Arkana verovatno odražavati nazive Life, Zen i Intens koji se lokalno primenjuju na Captur asortiman.

To znači da će putnike dočekati 9,3-inčni portretni infotainment zabavni ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlai-om i Android Auto-om u određenim razredima, plus 7,0-inčni TFT informacioni ekran za vozača, prilagodljivi režimi vožnje i ambijentalno osvetljenje enterijera.

U Evropi se nudi sportskija verzija RS Line-a, koja bi, ako se ponudi lokalno, unutrašnjost postala crna sa crvenim isticanjem i površinama izgleda ugljenika, spoljašnjost dobija agresivnije odbojnike, a točkovi se povećavaju na 18 inča.

Očekuje se da će potpune cene i specifikacije za Renault Arkana 2022 biti objavljene pre dolaska automobila do kraja septembra 2021.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button