fbpx
Uncategorized

2022. predstavljen Volksvagen Multivan, australijsko lansiranje u razmatranju

Volksvagen Multivan 2022. godine zvanično je predstavljen, mada australijsko lansiranje tek treba da se zaključa.

Zaokruživanje promena u vezi sa novim Multivanom prelazak je na Volksvagenovu sveprisutnu MKB platformu, koju dele mali automobil Golf, mali SUV Tiguan, mali kombi Caddi i teretna vozila i drugi putnički automobili i terenci nemačke marke.

Međutim, njegovo usvajanje novih osnova znači da će sledeća generacija Multivana postati prva u istoriji modela koja nije iznedrila ekvivalentan kombi Transporter, koji će umesto toga zajedno sa Fordom biti razvijen kao blizanac ispod kože za sledeći Ford Transit Custom , kako je prijavljeno ranije ove godine.

Trenutni T6.1 Transporter nastaviće se sa proizvodnjom zajedno sa novim T7 Multivanom, kako bi popunio prazninu u otkrivanju Forda razvijenog 2023. godine.

Prelazak na MKB arhitekturu prvi put je otvorio vrata ekološki prihvatljivoj hibridnoj opciji ‘eHibrid’, kombinujući 1,4-litarski turbo-četvorocilindrični benzinski motor sa 110kV / 250Nm i električnim motorom od 85kV. kombinovana 160kV.

Pogon se na asfalt šalje putem šestostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojkom, sa litijum-jonskom baterijom od 13kVh koja daje sok za elektromotor – iako broj nula emisija nije potvrđen.

U ponudi će biti i 1,5-litarski i 150kV 2,0-litarski turbo-četvorocilindrični benzinski motori (bez pomoćnog uključivanja), a slede 110kV turbo-dizel koji treba da se prikaže 2022. Svi nehibridni motori će voziti prednje točkove kroz sedmostepeni automatski menjači sa dvostrukom spojkom, sa manuelnim menjačem koji više nije u ponudi.

Dimenzija 4973 mm, širine 1941 mm i visine do 1903 mm u standardnom obliku, sa međuosovinskim razmakom od 3124 mm, novi Multivan je ukupno 69 mm duži, 37 mm širi, 67 mm niži i 121 mm duži međuosovinski razmak od verzije sa kratkim međuosovinskim razmakom svog prethodnika.

Model sa dugim međuosovinskim rastojanjem vraća se za novu generaciju, ovog puta ukupne dimenzije 5173 mm. Dostupni su aluminijumski točkovi prečnika do 19 inča, u kojima se u Evropi nude tri varijante: osnovni „Multivan“ (bez značke), srednji spektakl Life i viši stil.

Spolja, novi Multivan usvaja Volksvagenove najnovije teme dizajna viđene na novom Golf otvoru i manjem kombiju Caddi, sa prednjim standardno uklopljenim LED svetlima – povezanim dnevnom svetlosnom trakom pune širine preko nosa – koja može nadograđena na IK.Light matrične LED jedinice kao opcija.

Donji prednji odbojnik prihvata mrežasti izgled u boji karoserije inspirisan novim Caddijem, dok se pozadi istaknuti krovni spojler, tanka LED zadnja svetla i oznaka „MULTIVAN“ ispod registarske pločice.

Može se odabrati panoramski stakleni krov – sa laminiranim staklom LovE za koji se tvrdi da smanjuje dolazno toplotno zračenje za 44 procenta – kao i električna vrata prtljažnika i električno klizna vrata sa kontrolom pokreta.

Oni se mogu upariti sa novim višenamenskim stolom, koji može služiti kao radni sto za putnike sa zadnje strane ili kao centralna konzola za putnike u prednjim redovima. U potpunosti se uklanja, visina stola se može prilagoditi i sadrži tri držača za čaše i odeljak za odlaganje.

Omogućavanje kliznog stola je uvođenje ravnog poda i brisanje tradicionalne prednje centralne konzole, omogućeno prekidačem na električnu parkirnu kočnicu i automatskim biračem brzine ‘shift-bi-vire’ postavljenim na instrument tabli.

Ostale dostupne unutrašnje funkcije uključuju bežično punjenje pametnih telefona, grejanje sedišta, dva USB-C porta napred, 14-zvučnik, 840-vatni Harman Kardon vrhunski zvučni sistem sa pojačalom, integrisani eSIM za povezane funkcije i podrška za aplikaciju za pametni telefon koja omogućava vozilo koje se zaključava / otključava na daljinu ili mu je unapred podešena kontrola klime.

Ukupno se navodi da su u ponudi 34 sistema za pomoć vozaču, uključujući Volksvagenovu funkciju Travel Assist, koja kombinuje prilagodljivi tempomat i pomoć pri centriranju trake za ubrzavanje, kočenje i upravljanje Multivanom u svojoj traci na autocesti brzinom do 210km / h .

Činiće deo obnovljene Volksvagenove linije srednjih vozila za kombije i ljude, koja se sastoji od postojećeg Transporter T6.1, novog Multivana T7 i, 2022. godine, proizvodne verzije ID-a. Buzz i ID. Buzz Cargo koncepti.

Što se tiče lansiranja u Australiji, portparol kompanije rekao je za CarAdvice: „Trenutno je pod istragom za Australiju, ali naravno, voleli bismo da ga ponudimo. [] T6.1 nastavlja da postavlja rekorde prodaje ove godine, tako da definitivno vidimo apetit za novi model T “.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button