fbpx
Automobili

2022. Otkrivena Opel Astra

Opel Astra 2022. godine predstavljena je u Evropi.

Šesta generacija Opelove pločice s malim automobilima u Evropi, nova Astra ‘L’ prelazi na istu EMP2 platformu kao Peugeot 308, Citroen C4 i druga vozila grupe Stellantis – prvi put otključavajući hibridnu snagu.

Na prednjem delu stajlinga, novi hečbek pozajmljuje znakove dizajna kod ostalih Opelovih (i sestrinske marke Vaukhall) modela, uključujući gradski automobil Corsa i mali SUV Mokka, vođeni novom prednjom maskom marke ‘Vizor’ sa sjajnom crnom pločom koja se proteže preko prednje kraj.

Dostupni su Matrik LED farovi i alu felne prečnika do 18 inča, zajedno sa crnim kontrastnim krovom.

Novi model meri 4374 mm dužine, 1860 mm širine (verovatno sa ogledalima) i 1470 mm visine, vozi se na međuosovinskom rastojanju od 2675 mm – ukupno 4 mm duže, 51 mm šire, 15 mm niže i 13 mm duže međuosovinskog razmaka. Prtljažnik od 422 litara nalazi se iza zadnjih sedišta.

Unutra se Opelov dizajn „Pure Panel“ kontrolne table odlikuje putnicima, sa 10-inčnim digitalnim instrumentom i 10-inčnim infotainment sistemom osetljivim na dodir sa Apple CarPlai-om i Android Auto-om.

Elegantna siva crna i metalna rasklopna oprema nalaze se ispod ekrana osetljivog na dodir i duž središnje konzole, zajedno sa redizajniranim upravljačem, automatskim biračem brzina sa dugmetom, električnom parkirnom kočnicom i dostupnim head-up displejem ispred vozača.

Dve dodatne opcije vode u rasponu, uparivajući 1,6-litarski turbo četvorocilindrični benzinski motor od 110 kV ili 132 kV sa 81kV elektromotorom, osmostepenim automatskim menjačem i 12,4kVh litijum-jonskom baterijom za snage 132kV ili 165kV, i potpuno električni domet od oko 50km.

Hibridima se pridružuju 1,2-litarski turbobenzinski četvorocilindrični motor snage 81kV ili 96kV i 1,5kv turbo-dizel četvorocilindrični motor snage 96kV. Ručni menjači sa šest brzina su standardni, a u ponudi je i automatika sa osam brzina.

Glasine i dalje traju da bi se mogao ponuditi model visokih performansi – koji nosi oznake OPC, VKSR ili GSe, koristeći hibridni pogonski sistem sa pogonom na sve točkove od 220 kV, dostupan u drugim vozilima zasnovanim na EMP2.

Opel Astra 2022. godine biće u prodaji u Evropi (i u Velikoj Britaniji, noseći Vaukhall značke) početkom 2022. Kao i kod svih Opelovih vozila, ne očekujte povratak na australijsko tržište nakon izlaska brenda 2013. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button