fbpx
Automobili

2022 Kia Forte Dobijanje ažuriranja, moguća promena imena u K3

Kia priprema neka vizuelna ažuriranja svoje kompaktne limuzine za 2022. godinu. Očekujemo da američki model izgleda baš poput ove verzije na korejskom tržištu, nazvane K3. Forte se u SAD takođe može preimenovati u K3, jer je Kia već podnela zahtev za zaštitni znak za to ime.

Kijina kompaktna limuzina uskoro će dobiti novi pogled na život – i možda novo ime koje će ići uz njega. Korejsko tržište K3 je otkriveno s ažuriranim stilom iznutra i izvana, a mi mislimo da će američka verzija, koja se trenutno zove Forte, usvojiti svoje globalno ime kao što je to učinio njegov veliki brat ili sestra kada je preimenovana iz Optime u K5. Kia je već prijavila zaštitni znak za ime K3 u SAD-u; portparol Kije rekao je za C / D da kompanija ne komentariše budući proizvod.

Osveženi Kia K3 / Forte iz 2022. godine koristi se atraktivnim novim svetlima, malo drugačijim zadnjim svetlima i novim dizajnom točkova. Na brodu je i Kijin novi logotip. Iznutra se čini da ima veći sistem za zabavu na dodir osetljiv na dodir i digitalni merni sklop. Ne očekujemo značajnije mehaničke promene na Forte / K3 za američko tržište.

Verovatno će zadržati svoj 2,0-litarski četvorostruki osnovni motor, mada će možda odustati od ručnog menjača osnovnog modela i ponuditi samo CVT automatik poput svog brata, Hiundai Elantre. GT model sa boljim performansama trebalo bi da nastavi sa snažnijim turbopunjačem od 1,6 litara u liniji-četiri, a nadamo se da će i dalje nuditi priručnik poput trenutnog GT-a, koji standardno ima šestostepeni manuelni i sedmostepeni dvostruki kvačilo automatski kao opcija.

Potražite da Kia objavi više informacija o američkom tržištu Forte / K3 kasnije ove godine. U prodaji u SAD trebalo bi da bude do kraja 2021. godine.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button