fbpx
Automobili

2022 Infiniti KKS60 je redizajniran sa porodičnim luksuzom u vidu

Infiniti KKS60 iz 2022. godine redizajniran je sa mnoštvom luksuznih detalja, kako iznutra tako i izvana, s ciljem da SUV srednje veličine učini ugodnijim za život.


Zadržava isti 3,5-litarski V-6 kao i odlazni model, ali menja CVT za devetostepeni automatski menjač.
Cene još nisu dostupne, ali novi model očekuje se do kraja leta.
Infiniti je više od šest meseci izazivao lansiranje redizajniranog KKS60 iz 2022. godine, zavirujući u modernu kožnu unutrašnjost, obećanjima da će menjač biti zamenjen CVT-om i elegantnom konceptu – KKS60 Monograph – što je jasno dalo dolazni KKS60 bi bio širi i impozantniji od odlaznog modela. Zafrkavanje se nastavlja, jer još uvek nismo vozili Infiniti-jev srednji porodični prevoznik, ali sada kada smo ga videli u limu, možemo izvesti da će ljubitelji prethodnog KKS60 novu verziju smatrati udobnijom i elegantnijom, sa puno pametnih detalja, i estetskih i korisnih.

Ako vam se svideo visok, četvrtast izgled Monografije i njen plutajući dvobojni krov, imate sreće jer se visoki blatobrani, velika rešetka, tanka svetla i zatamnjeni nosači krova pojavljuju u modelu KKS60 2022. godine. , iako će samo gornja obloga Autografa dobiti dvobojnu boju

Spoljašnjost nagrađuje pažljivu šetnju. Ima nekih sitnih sitnih detalja, od uvrtanja rešetke do izlegnute srebrne obloge unutar farova. Proizvodni KKS60 ne dobija ručke na vratima koncepta, ali ima zadnja svetla sa pojedinačnim LED-ima u tankom traku koji daju zadnjem delu SUV-a izgled brzo odlazećeg svemirskog broda. Jedini pogrešan korak koji uočavamo u spoljašnjosti su hromirani umeci izduvnih gasova na dnu zadnje maske. Oni ne rade ništa, a zašto su tako sjajni? Ah, subjektivno.

Ono što nije subjektivno jeste da 2022 KKS60 ne izgleda samo kao da ima agresivniji stav; merljivo je. Gume, 255 / 50-20 Bridgestones, šire su za 0,8 inča nego ranije. Širina staze KKS60-a meri 66,9 inča, 1,2 inča šire, a ukupna visina takođe raste 1,1 inča dok gubi 1,4 inča dužine, što je rezultiralo mašinom širokih ramena koja će i dalje stati u malu garažu.

Ispod velike haube nalazi se isti atmosferski 3,5-litarski V-6 sa prethodnog KKS60, koji čini 295 konjskih snaga. Tek sada, umesto neprekidno promenljivog automatskog menjača (CVT), iza njega stoji devet-stepeni automatski menjač. Tim Franklin, direktor planiranja proizvoda za Infiniti Americas, kaže da prelazak na prenos s prenosom odražava povratne informacije kupaca, ali i Infinitijeve ciljeve da novim KKS60 dosegnu širu publiku.

„To je luksuzno vozilo i ljudi očekuju određene stvari“, rekao je, dodajući da promena takođe znači da pravilno opremljeni AVD KKS60 sada može da vuče i do 6000 funti, što je povećanje od 1000 funti u odnosu na poslednju verziju. KKS60 je i dalje izgrađen na platformi sa pogonom na prednje točkove, ali pogon na sva četiri točka koji automatski može poslati do polovine snage na zadnje točkove biće dostupan na svakom nivou opreme.

Spoljašnost je dramatično novi dizajn za Infiniti, ali prave promene nastaju kada uđete unutra. Možda postoji jedna osoba koja misli da novi enterijer nije poboljšanje starog, ali kladimo se da nema dva. Sve je, od oblika table sa integrisanom konzolom, do kontrastnih cevi oko sedišta, atraktivnije i udobnije. Dostupna digitalna crtica je jasna i prilagodljiva. 12,3-inčni ekran osetljiv na dodir sedi okružen prošivenom kožom, spreman da prikaže sve vaše potrebe za navigacijom i informativno-zabavnim sadržajima, uključujući Android Auto i bežične mogućnosti Apple CarPlai-a. I, što je razumno kada se nudi bežično povezivanje, postoji opcionalna podloga za bežično punjenje. Ispod ekrana osetljivog na dodir, klima uređaji i opcije masiranja sedišta kontrolišu se preko osvetljenog kapacitivnog ekrana osetljivog na dodir, sa čvrstim dugmadima za snagu i temperaturu. Ako vam se ne da čišćenje mrlja sa sjajnih ekrana, pored držača za čaše, ispred debelog, podstavljenog naslona za ruke, nalaze se suvišne fizičke tipke i okretne tipke.

Drugi red nudi mogućnost sedišta na klupi, čineći KKS60 vučom za sedam putnika ili kapetanskim stolicama sa uklonjivom središnjom konzolom. Obe verzije imaju dugmad jednim dodirom za naginjanje i pomicanje sedišta napred, tako da putnici u trećem redu mogu lako da uđu ili izađu, čak i ako su u drugom redu sedišta za decu. Sedišta se brzo preklapaju, a ulaz u treći red ne zahteva gimnastiku, iako nepokrivene šine drugog reda čine prostor za stopala trećeg reda neravnim i neurednim. Vidljivost iz trećeg reda je dobra zbog pojačanog dizajna sedišta KKS60, koji podiže svaki red malo iznad onog pre njega. Standardni krovni otvor pruža ravnomerno osvetljenje u kabini, ali iako nije sumorno zadnje sedište, tamo je tesna vožnja, najbolje prepustiti malom i fleksibilnom. Ako prevozite teret koji se ne može žaliti, oba reda se preklapaju gotovo ravno, nudeći skladište od 41,6 kubika. Tu je i veliki podni teretni prostor, zauzimajući prostor koji su ranije zauzimali subvooferi – koji su sada na zadnjim pločama.

KKS60, brat ili sestra za Nissan Pathfinder, bio je popularno vozilo za Infiniti. Ovaj redizajn upućuje na kritike dosadne unutrašnjosti i menjača koji bi, ako je cena odgovarajuća, trebali da je vrate u konkurenciju u segmentu SUV-a srednje veličine gde se, između ostalih, uklapa u Genesis GV80, BMV Ks5 i Volvo KSC90.

Najnoviji KKS60 bio je model 2020, koji trenutno započinje u rasponu od 45.000 do 50.000 dolara, mada sa manje nivoa opreme. Za modele iz 2022. godine, Infiniti tek treba da objavi detalje o dostupnim opremanjima, cenama ili EPA rejtingima, što se sv

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button