fbpx
Automobili

2022 Ineos Grenadier dospeva sledeće godine sa fiksnom cenom, od 84.500 USD

Teški pogon na sve točkove Ineos Grenadier za 2022. godinu stiže u Australiju do kraja sledeće godine sa fiksnim cenama bez pregovora, počevši od 84.500 USD (plus troškovi puta).

Ineos je odlučio da prodaje svoja vozila po fiksnim cenama bez prostora za pregovore, prema Hondi Australija od jula 2021. godine i Mercedes-Benz Australiji od januara 2022. godine.

Prvi Ineos Grenadier koji je stigao je dvosed sa osnovnim modelom sa ugrađenim šestocilindričnim dizel ili benzinskim motorom iz BMV-a, kapaciteta 3,0 litara, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem.

Očekuje se da će ovaj osnovni model dvosjednih grenadara-koji će i dalje imati petoro vrata-biti opremljen slično Toiota LandCruiser GKSL, ali cijene viših grenadara još se ne otkrivaju.

U Australiji će Ineos Grenadier biti podržan petogodišnjom/neograničenom kilometražom garancije, što ga stavlja u rang sa Toiotom, Nissanom i Land Roverom.

Biće tu i petogodišnjih paketa servisiranja i pomoći na putu, koje novi britanski brend terenskih vozila tek treba da detaljno objasni. Ineos Australia kaže da će troškovi usluga biti „uporedivi“ sa ostalim pogonima na sva četiri točka.

Ineos ne planira da ima mrežu zastupnika i servisnih centara. Umesto toga, novajlija će koristiti Boschovu postojeću mrežu od oko 120 servisnih centara širom zemlje za poslove održavanja i garancije.

„Nećemo aktivirati sve (servisne centre), ali ćemo ići po zemlji i ručno odabrati prave partnere na pravim lokacijama kako bismo dobili pokrivenost servisne mreže koja nam je potrebna.“ Justin Hocevar, šef prodaje i marketinga za Ineos Australia, rekao je za Drive.

Do trenutka kada Ineos počne isporučivati prve grenadare u četvrtom kvartalu 2022. godine, Drive shvata da će 16 prodajnih i servisnih centara biti u funkciji u Australiji, a četiri na Novom Zelandu.

Očekuje se da će početna cena Grenadiera biti blizu Land Rover Defender -a i Nissan Patrol -a, kao i raznih Toiotinih modela, kao što su LandCruiser Prado, Serija 300 i Serija 70.

Potpuno novi pogon na sva četiri točka zamisao je britanskog milijardera Sir Jim Ratcliffea, osnivača i izvršnog direktora hemijskog giganta Ineos-i prvobitno je inspirisan krajem Land Rover-ovog originalnog Defendera.

Navodno dolazi iz razgovora u londonskom pabu o pinti, pošto je Defender 2016. godine okončao 67-godišnju proizvodnju, ovaj takozvani „strastveni projekat“ otada se pretvorio u nišu novog svetskog proizvođača automobila.

“To nije bio samo Defender, ili Land Cruiser, ili GK Patrol, ili I61 Patrol, ili G-Vagon, ili bilo šta slično.” Objašnjava Hočevar.

Hočevar, koji je prethodno proveo neko vreme u kompanijama poput Renaulta, Jaguara Land Rovera i Minija. Međutim, njegov rekreativni rezime takođe je impresivan putovanjima u pustinju Simpson, Cape Iork i jednogodišnjim putovanjem motociklom iz Engleske u Australiju.

“Dakle, već imam pomalo afiniteta i razumevanja šta će neki naši kupci tražiti u vozilu, što mislim da pomaže i u stvaranju poslovne situacije ovde.”

Mehanički, Grenadier deli mnoge dizajnerske elemente sa klasičnim i hvaljenim klasičnim pogonima na sva četiri točka, kao što su originalni Land Rover Defender, Nissan GK i GU Patrol, kao i LandCruiser serije 80 i 105.

Ineos je ugovorio uglednu austrijsku inženjersku firmu Magna Steir za razvoj grenadara sa ovim klasičnim sastojcima sa pogonom na sva četiri točka: prednje i zadnje osovine pod naponom, karoserija na okviru, diferencijali za zaključavanje i šasija od čeličnih merdevina.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button