fbpx
Automobili

2022 Hiundai Ionik 5 naručuje da se ponovo otvori 13. jula

Električni automobil Hiundai Ionik 5 iz 2022. biće ponovo dostupan za naručivanje u sredu, 13. jula, kao najveća raspoloživa alokacija od kada su porudžbine prvi put otvorene u septembru prošle godine.

Nova alokacija Ionik 5 će biti dostupna na mreži od 13:00 po istočnom standardnom vremenu 13. jula za kupce samo u glavnim gradovima svake države/teritorije osim Severne teritorije – drugim rečima, Sidnej, Melburn, Brizbejn, Pert, Kanbera, Adelaida i Hobart.

Približno 130 automobila biće dostupno, što predstavlja najveću pojedinačnu dodelu Hiundaijevog električnog automobila od prvog u septembru prošle godine, a ukupan broj ponuđenih automobila od tada iznosi nešto manje od 700.

Kao i kod serije u maju, svi automobili u julskoj raspodeli biće unapred napravljeni – iako Hiundai Australia kaže da postoji „dobar izbor boja i varijanti“ koji će odgovarati željenim specifikacijama različitih kupaca.Iako će Hiundai-jev sistem ponude malih serija vozila svakih nekoliko meseci videti neke kupce razočarane nakon što propuste automobil, on je dizajniran da skrati vreme čekanja na minimum i obezbedi da svi kupci u primenljivim regionima imaju jednake šanse da obezbede automobil.

Hiundai Australia navodi procenjeno vreme čekanja od četiri do šest nedelja za kupce u julskoj raspodeli – što se prevodi za isporuku sredinom do kraja avgusta – sa svim automobilima prodatim po principu „prvi dođe, prvi uslužen“.

Poređenja radi, sestrinski brend Kia je dobio 600 primeraka svog srodnog električnog automobila EV6 za 2022. godinu – iako se prodajom automobila preko dilera sa tradicionalnom knjigom porudžbina, vreme čekanja na nove porudžbine proteže do dve godine po trenutnoj stopi proizvodnje.

Drive razume da će dalja dodela Hiundai Ionik 5 vozila postati dostupna u avgustu i septembru, iako Hiundai Australia tek treba da potvrdi veličine serija ili datume objavljivanja.U međuvremenu, „mali broj“ neprodatih Ionik 5 tiho je stavljen na raspolaganje za kupovinu tokom vikenda, nakon što je nekoliko kupaca otkazalo svoje porudžbine. Za ove automobile se sada govori.

Nisu napravljene nikakve promene u standardnim specifikacijama ili cenama za najnoviju alokaciju, sa početnim modelom sa pogonom na zadnje točkove koji počinje od 71.900 dolara plus troškovi na putu, i raste na 75.900 dolara plus troškovi na putu za sve točkove drive flagship.

Pristupačnija varijanta sa manjom baterijom od 58kVh „dolazi uskoro“, rekao je portparol kompanije za Drive, iako konačno vreme lansiranja tek treba da bude potvrđeno.

Takođe nema reči o ažuriranjima modela 2023. koja su najavljena u inostranstvu, koja uključuju opcione bočne retrovizore, poboljšanja softvera baterije, nove frekventno selektivne amortizere i veću bateriju od 77,4kVh (u odnosu na 72,6kVh) – iako je poslednja stavka isključena za Australiju za sada.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button