fbpx
Automobili

2022. Hiundai i30 Fastback N: Da li je ograničeno izdanje kraj puta u Australiji?

Mnogo entuzijasta Hiundai N-a iznenadilo je prošle nedelje kada je južnokorejski proizvođač automobila najavio povratak Hiundaija i30 Fastback N 2022 u Australiju.

Iako su mnogi imali utisak da će potpuno nova, Južnokorejska limuzina Sedan N zameniti Fastback N evropske proizvodnje kao vrući i30 sa i30 u lokalnim izložbenim salonima, Hiundai je potvrdio niz od 500 Fastback-ova s ograničenom serijom, koji su profitirali od istog lifting lica srednjeg veka primenjen na otvor.

Ali da li je ovaj ograničeni naličje Fastback znak stalnog vraćanja karoserije u opseg i30 N, ili jednostavno ograničeno izdanje?

„Sa potpuno novim i30 Sedan N koji treba da bude predstavljen u [četvrtom kvartalu] ove godine, nemamo trenutne planove da i30 Fastback N uvrstimo u naš osnovni opseg N modela u Australiji“, rekao je portparol Hiundai Australije za CarAdvice.

Međutim, predstavnik je dodao: “Nismo u potpunosti spremni da zatvorimo knjigu o i30 Fastback N, uvek postoji potencijal za još jedno poglavlje, ali ništa nije potvrđeno. Ovo možda nije poslednja ura za i30 Fastback N u Australiji . “

Hiundai Australija ne bi otkrio šta očekuje budućnost i30 Fastback N-a osim 500 limitiranih vozila – iako CarAdvice razume da bi moglo da se radi na više verzija specijalnog izdanja ako bude dobro prihvaćen, potencijalno nudeći različite opcije boja i dekora kako bi ga razlikovao iz i30 Sedan N.

Otprilike 20 procenata svih primeraka Hiundai i30 N koji se prodaju u Australiji od lansiranja hečbeka u martu 2018. godine su Fastbacks – što se odnosi na oko 540 od 2715 isporučenih primeraka – uprkos tome što je kupe stilizovan sa petoro vrata, a lokalni prodajni saloni stigli tek u martu 2019. godine.

Duhovna zamena za i30 Fastback N biće i30 Sedan N, koji treba da se pojavi u Australiji u četvrtom kvartalu 2021. (od oktobra do decembra).

Iako oba vozila dele isti 2.0-litarski turbo motor od 206 kV / 392 Nm i izbor ručnih ili automatskih menjača sa dvostrukom spojkom, Sedan je konvencionalna limuzina sa četvoro vrata izrađena u Južnoj Koreji, dok je Fastback „liftback” sa pet vrata. izgrađen uz otvor za i30 N u Češkoj.

Modeli se takođe voze na različitim platformama – s tim što je Sedan generacija noviji, s obzirom na to da je osnovni i30 Sedan lansiran 2020. godine, u poređenju sa i30 Fastback koji svoju arhitekturu deli sa trenutnim poklopcem i30, lansiranim u Evropi 2016. godine.

„I30 Sedan N će se takođe svideti kupcima koji žele dizajn kupea sa četvoro vrata (poput Fastback-a), ali uz dodatnu prednost što je izgrađen na [novijoj] platformi koja nudi više performansi“, dodao je portparol Hiundaija.

Kliknite na donje linkove da biste saznali više o novom Hiundai i30 Sedan N i i30 Fastback N Limited Edition 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button