fbpx
Automobili

2022. Audi S3: Australijski detalji otkriveni rano, lokalno lansiranje krajem 2021

Audi S3 iz 2022. godine treba da se proda u Australiji krajem 2021. godine sa jednom visoko preciziranom varijantom, pregrštom opcija i potpuno opremljenim 2,0-litarskim turbo-benzinskim motorom, CarAdvice može otkriti – mada i dalje ostaju pitanja koliko koštaće.

Preliminarni detalji dati Audijevim dilerima (a videli su ih i CarAdvice) pokazuju da će se nova generacija S3 otvora i limuzine naći u prodaji u Australiji u četvrtom kvartalu 2021 (od oktobra do decembra) – potvrđeno je usavršavanje datuma iz druge polovine 2021. bi Audi Australia – u jedinstvenom izboru varijanti, dostupan sa Premium Plus opcionim paketom i brojnim samostalnim opcijama.

CarAdvice shvata da su prodavci počeli da primaju porudžbine za oba stila karoserije.

Cene još nisu zaključane – uz zvanično saopštenje malo verovatno za još dva do tri meseca – međutim procene date trgovcima ukazuju na 70.000 američkih dolara pre cena na putu za S3 Sportback prelazne opcije pre, povećavajući se na 73.000 američkih dolara pre- putevi za S3 limuzinu.

Ako su tačne, te brojke predstavljaju porast od preko 7000 američkih dolara u odnosu na odlazeću, treću generaciju S3 – mada se novi model suprotstavlja povećanju cena dodatnom standardnom opremom, novijim spoljašnjim i unutrašnjim stilom i, što je najvažnije, snažnijim podešavanjem motora koje se nude Evropa.

Standardna oprema uključuje 19-inčne aluminijumske felne Audi Sport, matrične LED farove, prilagodljive amortizere, 10,1-inčni infotainment sistem osetljiv na dodir sa Apple CarPlai, Android Auto i digitalni radio, 12,3-inčni podesivi digitalni sklop instrumenata, sportska sedišta sa snagom podešavanja sa četvorosmernim lumbalnim delom vozača (i verovatno grejanjem) i tapaciranim kožnim tapacirungom.

Tu su i višebojno ambijentalno osvetljenje enterijera, dvozonska kontrola klime, Bang & Olufsen 3D ozvučenje sa 15 zvučnika, unutrašnji umetci od tamnog aluminijuma, parking senzori i metalik boja.

Kompletni sistem aktivnih bezbednosnih sistema biće standardno prilagođen, uključujući autonomno kočenje u nuždi sa otkrivanjem pešaka i biciklista i podrškom za raskrsnice, prilagodljivi tempomat sa stop-and-go, asistencijom za praćenje trake, asistencijom za zadržavanje trake (sa trakom upozorenje na polazak), nadgledanje mrtve tačke, upozorenje za poprečni promet iza, upozorenje na siguran izlaz i poluautonomno parkiranje.

Prilagodljivi tempomat i sistemi za pomoć u zadržavanju trake kombinuju se da bi stvorili napredniju funkciju Adaptive Cruise Assist, koja ubrzava, koči i centrira S3 u svojoj traci na autoputevima brzinom do 210km / h.

Napajanje svih S3 modela u Australiji je prerađeni 2,0-litarski turbo-četvorocilindrični benzinski motor, koji sada razvija 228kV i 400Nm – za 15kV i 20Nm veći u odnosu na izlazni S3 u Australiji, što je malo umanjeno u poređenju sa primerima od 221kV koji se prodaju u Evropi.

Kupci S3 će imati mogućnost paketa Premium Plus vrednog 3990 dolara, izveštaj o dokumentima dilera, koji dodaje panoramski krovni otvor, head-up displej, kameru od 360 stepeni i funkcionalnost memorije za vozačevo sedište i bočna ogledala.

Biće dostupne i brojne samostalne opcije, uključujući gore pomenuti krovni otvor za 2600 dolara, drugačiji dizajn aluminijumskih felni od 19 inča za 300 dolara, crni spoljni paket opreme za 1500 dolara, krovne ograde za 750 dolara, Audi Ekclusive boja za 3800 dolara i ruke – besplatna zadnja vrata za hatchback (verovatno koštaju oko 2000 USD).

Metalik boja će biti standardna u Australiji, što znači da kupci moraju da biraju između Glacier Vhite, Mithos Black, Navarra Blue, Pithon Iellov (gore) i Tango Red boje bez dodatnih troškova, kao i Ibis Vhite i Turbo Blue (dole) pune nijanse.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button