fbpx
Automobili

2021. godine predstavljen Jeep Compass za Evropu, potvrđeno je australijskim vremenom

Iako je ažurirani Compass prvi put predstavljen za kinesko tržište krajem 2020. godine, njegov evropski debi pruža dalji trag šta očekivati od dizajna, enterijera i bezbednosnih frontova kada Jeep-ov revidirani mali SUV stigne kasnije ove godine.

Stajling je gotovo identičan kineskom kolegi evropskog modela, sa naglašenim izgledima, uključujući preuređeni prednji odbojnik sa novom rešetkom i tanjim LED farovima, i novim dizajnom od lakih legura koji ispunjavaju lukove.

Ažuriranja su mnogo sveobuhvatnija u unutrašnjosti kabine, gde je na redizajniranoj kontrolnoj tabli dom novi ekran osetljiv na dodir od 8,4 ili 10,1 inča koji pokreće novi operativni sistem „Uconnect 5“.

Debitovan na novom Fiat 500 električnom poklopcu, sistem Uconnect 5 zasnovan na Androidu nudi veću procesorsku snagu nego ranije i omogućava satelitsku navigaciju TomTom sa bežičnim ažuriranjima, bežičnim Apple CarPlai i Android Auto, podrškom za Amazon Aleka, prilagodljivim upravljačkim programom profila i funkciju glasovnog asistenta „Hei Jeep“.

Nova 10,25-inčna podesiva digitalna tabla instrumenata nalazi se ispred vozača, dok dostupne unutrašnje funkcije uključuju 4G Vi-Fi pristupnu tačku, bežični punjač za pametni telefon od 15 vati i paket povezanih usluga, uključujući aplikaciju koja vlasnicima omogućava da provere pritisak pneumatika, punjenje baterije, lokaciju vozila i navigacijske rute sa predopterećenjem sa pametnog telefona.

Nadogradnja materijala takođe je zabeležena, uz vodeće modele koji nude nappa kožne obloge na instrument tabli i sedišta obložena kožom, kao i obloge od aluminijuma ili karbonskih vlakana u celoj kabini.

Jeep je takođe pojačao Compass-ov sigurnosni paket, kombinacijom adaptivnog tempomata, asistencije za centriranje trake i niza kamera koje omogućavaju poluautonomnu vožnju nivoa dva, ubrzavanjem, kočenjem i centriranjem SUV-a u svojoj traci na autoputevima.

Evropski kupci će imati na izbor pet pogonskih sklopova, koji pokrivaju benzin, dizel i hibridnu mrežu.

Nehibridne opcije uključuju 1,3-litarski turbo-benzinski četvorocilindraš od 96 kV / 270 Nm, uparen sa šestostepenim manuelnim motorom, 1,3-litarski turbo-benzinac od 110 kV / 270 Nm, turbo-benzinski četvorocilindar, uparen sa automatskim dvostrukim kvačilom sa sedam brzina 1,6-litarski turbo dizel četvorocilindrični motor snage 96 kV / 320 Nm povezan je sa šestostepenim manuelnim pogonom – pri čemu su sva tri vozila prednja.

Prebacite se na potpuno električni režim i Jeep tvrdi da VLTP ima domet vožnje od 47 do 49 kilometara, zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji od 11,4 kVh koja se puni regenerativnim kočenjem ili AC kućnom zidnom kutijom. Najveća brzina u električnom režimu je 130km / h.

Međutim, malo je verovatno da će se modernizovani program Compassa u Australiji odstupiti od svoje trenutne linije motora, koja se sastoji od 2,4-litarskog atmosferskog benzinskog i 2,0-litarskog turbo dizel motora.

U Evropi će biti ponuđeno šest varijanti: Sport, Longitude, Limited, S, Trailhavk i specijalno izdanje 80. godišnjice.

Trailhavk ima dizajn usmeren na off-road i jedinstveno ogibljenje – omogućava pristup od 30,4 stepena, prekid od 20,9 stepeni i uglove odlaska od 33,3 stepena, sa 213 mm klirensa od tla – dok 80. godišnjica sadrži jedinstvene oznake i 18-inčne točkove, LED reflektori i izbor neutralnih sivih i sjajnih crnih akcenta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button