fbpx
Automobili

1967 Saab 96 je naš izbor dana na aukciju donesite prikolice

Izabrali smo ovaj Saab 96 iz 1967. kao naš izbor dana na aukciji Bring a Trailer; onlajn aukcija se završava 13. marta.

• Ovaj Saab 96 ima V-4 motor i četvorostepeni manuelni menjač.

• Ovaj primer je mehanički renoviran i nalazi se u Nju Hempširu.

Donesite prikolicu—koja je, kao i Auto i vozač, deo Hearst Autosa—nije svi Porše superautomobili vredni više miliona dolara, šestocifreni italijanski roudsteri i vrhunski moderni klasici. Postoje i pristupačna, neobična otkrića, poput ovog Saaba 96 iz 1967. S obzirom da je još pet dana do licitacije (završava se 13. marta), ne možemo sa sigurnošću reći koliko će tačno biti pristupačan. Međutim, osećamo se prilično snažno u vezi sa „neobičnim“ delom.

Ovaj Saab se nalazi u Nju Hempširu, jer su sneg i blato u regionu Nove Engleske pokazali da Saab sa prednjim pogonom ima svoju najbolju prednost. Ovaj automobil ima čak i blatobrane sa Saab logotipom koji su bili de rigueur dodatak u doba vrhunca brenda.

Pogon na prednje točkove takođe daje modelu 96 potpuno ravan pod, dajući malom automobilu iznenađujuće prostran enterijer. Taj ravan pod neometana je centralna konzola, pošto se Saab-ov četvorostepeni manuelni menjač upravlja preko mjenjača. Neuobičajeno je to što menjač omogućava motoru da se „okrene“ (odvoji se od pogonskih točkova) kada se otpusti gas. Taj motor je V-4, a pogled ispod haube sa prednjim šarkama pokazuje da se nalazi ispred prednje osovine.

Za ovaj Saab se kaže da je nedavno imao mehaničke radove, uključujući remont motora i menjača i novo kvačilo. Automobil je takođe dobio nove kočnice i nove čaure za vešanje. Unutrašnje renoviranje uključuje noviji model Saab prednjih i zadnjih sedišta, sa sedištima i panelima vrata tapaciranim crvenim velurom (odstupanja od zaliha su više prihvaćena u Saab zajednici od nekih drugih). Ovaj automobil je takođe poboljšan sa motorom okrenutim na instrument tabli, drvenim dugmetom za menjanje i Ronal mag točkovima.

Dodatno privlačnosti za one koji su skloni književnosti, ovi rani Saabovi imaju vezu sa piscem Kurtom Vonegutom, koji je u jednom trenutku pre nego što je započeo svoju književnu karijeru posedovao Saab zastupstvo u Vest Barnstableu u Masačusetsu. Kako se priseća njegova ćerka Edie: „Čuvao bi svoja kola i posao i pisao kada nije bilo šta drugo da radi. Mada uglavnom mislim da je provodio vreme pušeći i brinući se da li će prodati neki automobil ili ne.“

Nema potrebe da brinete da li će se ovaj Saab prodati. Aukcija nije rezerva.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button