fbpx
Automobili

2022 Cupra Leon ima detalje za Australiju

Španski brend Cupra u vlasništvu Folksvagena objavio je detalje svog novog hot heč heč modela Cupra Leon za 2022. godinu, koji bi trebalo da bude deo lansiranja ovog proizvođača automobila ovog jula.

U stvari, Cuprina verzija Volksvagen Golfa GTI, mali hečbek Leon će biti ponuđen u izboru od četiri varijante – V, VZ, VZe i VZk – u rasponu od osnovnog 140kV benzinskog modela, do heroja 221kV/400Nm hot hatcha, i super štedljivi 180kV/400Nm plug-in hibrid.

Očekuje se da će cene biti objavljene tek sledećeg meseca, međutim detalji objavljeni prošle godine sugerišu da će Leon V koštati između 40.000 i 45.000 dolara pre troškova na putu – što će služiti kao ulazna tačka u asortiman Cupra Australia.

Predviđeno je da snažnije varijante dostižu 50.000 dolara pre troškova na putu, a očekuje se da će benzinska varijanta od 180 kV umanjiti svog mehaničkog dvojnika, Volksvagen Golf GTI od 54.490 dolara.

Kao što je objavljeno prošle godine, svi modeli Cupra u Australiji će se u početku prodavati na mreži, a njima će se upravljati kroz mrežu od približno 12 salona. Biće ponuđene fiksne cene o kojima se ne može pregovarati – ali tačna cena koju kupci plaćaju neznatno će varirati između država, s obzirom na razlike u taksi i troškovima.

Osnovni Leon V pokreće 2,0-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbopunjačem od 140 kV/320 Nm, koji pokreće prednje točkove preko sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom (DSG) za 7,4 sekunde od 0-100 km/h.

Leon VZ srednje specifikacije povećava snagu motora Leona V na 180 kV i 370 Nm – što odgovara mehanički identičnom Volksvagen Golfu GTI – smanjujući vreme od 0-100 km/h na 6,4 sekunde, preko istog menjača sa sedam brzina.

Na vrhu asortimana je Leon VZk, pokretan dodatno unapređenom verzijom V i VZ-ovog 2,0-litarskog motora, koji šalje 221kV i 400Nm na prednje točkove preko prenosnog sedmobrzinskog automata, što je dobro za 5,7 sekundi 0-100km/h crtica.

Glavna varijanta biće Leon VZe plug-in hibrid – prvi PHEV koji će u Australiju uvesti Folksvagen Grupa Australija, koja takođe upravlja VV, Škodom i Audijem – uparujući 110kV/250Nm 1,4-litarski turbo četvorocilindrični motor sa 85kV elektromotor, 13kVh baterija i šestostepeni auto sa dvostrukim kvačilom.

Većina modela može biti opciona sa kožnim presvlakama, grejanim prednjim sedištima, električnim memorijskim sedištem za vozača, memorijskim retrovizorima i Beats zvučnim sistemom – karakteristike koje su standardno uključene u vrhunski VZk, koji takođe dodaje jedinstvene spoljašnje i unutrašnje ukrase.

Opciono na VZk-u su Brembo kočnice sa performansama, sa prednjim diskovima od 370 mm koji zamenjuju standardne elemente od 340 mm – iako je čudno, takođe se čini da zamenjuje rezervni točak za komplet za popravku guma. Električni šiber je opcioni u celom asortimanu.

Potpuna lista standardnih funkcija, dostupnih opcija i boja u ponudi je uključena na dnu ove priče.

Asortiman Cupra Leon za 2022. biće u prodaji u Australiji ovog jula. Dok će VZ, VZe i VZk biti dostupni za „trenutnu isporuku“, prvi hečbekovi Leon V neće stići u Australiju do početka 2023.

2022 Cupra Leon V standardne karakteristike:
140kV/320Nm 2,0-litarski turbo četvorocilindrični sa sedmostepenim automatskim dvostrukim kvačilom
18-inčni sportski točkovi u crnoj i srebrnoj boji (sa rezervnim prostorom koji štede prostor)
Adaptivni amortizeri
Progresivno sportsko upravljanje
LED farovi sa automatskim dugim svetlima
LED dnevna svetla i zadnja svetla
Svetla za maglu sa funkcijom skretanja
10-inčni infotainment ekran osetljiv na dodir sa bežičnim i žičanim Apple CarPlai-om i Android Auto-om i satelitskom navigacijom
10,25-inčni digitalni instrument tabla
Bežično punjenje telefona
Kožni volan sa grejanjem i ručicama menjača
Sportska sedišta od tkanine
Trozonski klima uređaj
Ulaz i pokretanje bez ključa
Osvetljene pragove
Četiri USB-C porta
Birač režima vožnje
Ambijentalno unutrašnje osvetljenje
Zadnje staklo za privatnost
Brisači koji osećaju kišu
Retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem
Električno sklopivi bočni retrovizori sa grejanjem
Aluminijumske pedale
Autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka i biciklista
Adaptivni tempomat
Pomoć pri održavanju trake
Asistencija praćenja trake
Praćenje slepih tačaka
Upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi
Upozorenje o bezbednom izlasku
Praćenje umora vozača
Praćenje pritiska u gumama
Prednji i zadnji parking senzori
10 vazdušnih jastuka
Metalik boja (Nevada Vhite, Magnetic Tech, Urban Silver, Midnight Black ili Asphalt Blue)

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button