fbpx
Automobili

2022 Cupra Ateca cena i specifikacije

Najavljene su cene i specifikacije za Cupra Ateca 2022, uoči početka porudžbina početkom juna, a prvi dolasci se očekuju nakon toga.

Usko povezana sa Volksvagen Tiguanom i Škodom Karok, Ateca je lansirana kao Seat model u Evropi 2017. godine, pre nego što je vruća verzija Cupra stigla 2018. godine, nakon čega je usledio fejslifting sredinom života 2020. – poslednje je vozilo na slici, sa svim od karakteristika koje se nude u Evropi.

Dostupan lokalno u jedinoj VZk izvedbi, Ateca koristi verziju poznatog 2,0-litarskog turbo benzinskog motora Folksvagen Grupe sa četiri cilindra – ali dok razvija do 235kV/420Nm u Volksvagen Tiguan R i 228kV/400Nm u Cupra Formentor, on “samo” navodi 221 kV i 400 Nm u vrućoj Ateci.

Pogon se šalje na sva četiri točka preko sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom, koji je dobar za 0-100 km/h od 4,9 sekundi.

Iako je Ateca manje moćan (i stariji model) od svoje braće i sestara, takođe je jeftiniji, po ceni od 60.990 dolara plus troškovi na putu, ili 65.990 dolara za vožnju – pri čemu je RRP plus na putevima 8000 dolara manji od osnovnog Tiguana R (ili 9000 USD sa opcionim vrhunskim zvukom), iako samo 500 USD manje od Formentora.

Kako je objavljeno, Cupra vozila u Australiji će se prodavati na mreži i njima će se upravljati kroz mrežu od približno 12 izložbenih salona – nudeći fiksne cene o kojima se ne može pregovarati.

Standardne karakteristike jedine Ateca klase uključuju 19-inčne ‘Ekclusive Sport’ aluminijumske felne, prilagodljive amortizere, ekran osetljiv na dodir od 9,2 inča za info-zabavu, digitalnu instrument tablu od 10,25 inča, kontrolu klime u tri zone, bežično punjenje telefona, Beats sa devet zvučnika ozvučenje (plus sabvufer), i grejanje prednjih sportskih sedišta sa Petrol Blue kožnom oblogom.

Opcioni dodaci uključuju prednje Brembo kočnice sa performansama od 370 mm (sa 340 mm) za 4050 dolara, Akrapovic sportski auspuh za 5950 dolara, električni panoramski stakleni krov za 1800 dolara i vrhunsku metalik boju Dark Camouflage za dodatnih 475 dolara.

Nevada bela, grafitno siva i magična crna spoljašnje boje su besplatne opcije, uključene u osnovnu cenu. Petrol plava kožna presvlaka je standardna za sve spoljašnje nijanse.

Svi modeli Cupra će biti ponuđeni sa petogodišnjom/neograničenom garancijom na kilometražu i tri godine besplatnog servisiranja.

Knjige porudžbina za Cupra Ateca 2022 će se otvoriti početkom juna, uoči prvih isporuka verovatno u narednim mesecima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button