fbpx
Automobili

2021 Lekus RC F Fuji nedostaje udarac koji odgovara svojoj ceni

Lekus RC F Fuji Speedvai Edition izgleda kao trkački automobil kome su oduzeti brojevi i nalepnice za sponzorstvo. Pokreće ga V-8 od 472 KS koji tutnji ispod ventilacionog poklopca napravljenog od izloženih ugljeničnih vlakana. Ima krilo od karbonskih vlakana zalepljeno za zadnju palubu, masne gume unutar raširenih blatobrana i velike karbonsko-keramičke kočnice iza njegovih kovanih 19-inčnih aluminijumskih felni. Vozi slatkom, uravnoteženom preciznošću i tutnji do crvene linije od 7300 o / min. Da li smo spomenuli da je ime dobio po čuvenom japanskom trkačkom krugu? Šta ne treba voleti?

Prvo, cena. Ova verzija Lekusovog mišićavog kupea košta stotinu hiljada. Tehnički, njegova osnovna cena je 98.225 USD. Ali dodajte nekoliko opcija poput našeg testnog automobila – navigaciju, LED farove, audio sistem Mark Levinson, pomoć pri parkiranju i osvetljene pragove vrata – a testirana nalepnica košta 103.350 dolara. Stotinu hiljada automobila, poput druge robe široke potrošnje, vode nas do psihološke tačke povišenih očekivanja. Fuji ih na kraju ne može ispuniti jer je njegova jednačina cene i vrednosti okrenuta naopačke. Košta gotovo isto koliko i osnovni Porsche 911 (100.550 USD), ali se ponaša kao Chevrolet Camaro SS (38.695 USD).

Izdanje Fuji Speedvai je novo ime u RC liniji za 2021. godinu, ali nije novi model. Njegova postavka je predstavljena 2020. godine kao varijanta Track Edition RC F sa pogonom na zadnje točkove sa pogonom na V-8, verziji performansi standardnog RC kupea. Nadogradnja Tracka prenosi se na Fuji nepromenjena, uključujući poklopac motora, krov i zadnje krilo od karbonskih vlakana; karbonsko-keramičke kočnice; i 19-inčni BBS točkovi – svi oni doprinose da Fuji teži 178 kilograma manje od poslednjeg standardnog RC F koji smo testirali. Pored toga, poboljšan je ventil njegovih adaptivnih zaklopki, a Fuji se odriče opcionalnog diferencijala za vektoriranje obrtnog momenta kod regularnih RC F-a i umesto toga koristi Torsenovu jedinicu sa ograničenim klizanjem.

Automobil napumpan ovom vrstom vrhunske opreme trebao bi da pruži dobre prave linije, a Fuji Speedvai Edition to čini. Lansira se do brzine od 60 mph za 4,0 sekunde i isprazni četvrt milje za 12,4 sekunde pri 115 mph. Zaustavlja se sa 70 mph na razumnih, ako ne i zvezdanih, 162 stope. Međutim, njegov prihvat skidpapa nije nimalo u skladu sa očekivanjima automobila. Sa 0,94 g jedva je prevazišao naš dugogodišnji Nissan Altima, koji je povukao 0,93 g na svesezonske gume. Kao što smo rekli za izdanje Track, Fuji bi imao koristi od još lepljivijih cipela od Michelin Pilot Sport 4S, guma o kojima generalno visoko cenimo.

Da je nekako moguće prevideti problem cene i vrednosti RC F Fuji, bilo bi lako svrstati lekus beznadnog izgleda među coupeove performansi. Njegova ličnost prelazi u agresiju ublaženu prefinjenošću. Nežno ga pedalirajte po gradu, a atmosferski 5.0-litarski V-8 šapće kao što bi motor luksuznog automobila trebao. Stanite na gas i lav vam riče u uhu.

Osmostepeni automatik se uvek menja glatko, mada nikada trkački automobil brzo. Upravljanje Fuji-jem je istovremeno precizno i umirujuće progresivno. Njegovo rukovanje je sigurno; kada pometate oko rampi, ona je stabilna i uravnotežena poput balerine. Isključite kontrolu stabilnosti i ona će plesati na zadnjim gumama, omogućavajući vam izlaz iz sporih krivina u lako kontrolisanim klizačima. I želimo da se svi automobili na kojima je ova staza vozila sa takvom gipkošću i finoćom. U svakodnevnoj upotrebi nimalo ne deluje kao oruđe za napad, već kao slatko reagujući luksuzni sportski kupe visokih performansi.

Taj osećaj pojačava njegova otmena unutrašnjost koja je prošivena kožom i alkantarom i ukrašena karbonskim vlaknima sa crvenim naglaskom. Zgodan merač ima veliki tahometar u centru. Prednje kašike u dubokom džepu postižu gotovo savršenu ravnotežu između izvrsne bočne potpore i udobnosti tokom putovanja. Čak ima i dovoljno prostora pozadi da stanu dve odrasle osobe prosečne veličine za kratka putovanja. Lekus zna da se Fuji teško prodaje. Nudi samo 60 primera u Sjedinjenim Državama za modelnu godinu 2021, tako da je ekskluzivnost data. Tu je i dodatna zamamnost za kupovinu u obliku specijalnog sata MSTR Fuji Speedvai Edition koji dolazi sa svakim automobilom.

Ali retkost i sjajni satovi ne mogu promeniti neravnotežu troškova i koristi RC F Fuji. Za one koji su temeljito pogođeni njenim agresivnim dobrim izgledom, preporučujemo da sačuvaju paket i odaberu standardni RC F, koji je praktično dobro uspeo u našem testiranju i ima daleko prijatniju osnovnu cenu od 67.000 američkih dolara. Za sve ostale koji traže zemaljsku raketu sa dva vrata, postoje drugi, daleko vredniji izbori – za stotinu hiljada i mnogo manje.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button