fbpx
Uncategorized

2024 Isuzu D-Mak Ks-Rider 4×4 recenzija

Nema sumnje da D-Mak Ks-Terrain ispunjava dužnost vodećeg utea, sa svakom funkcijom koju možete dobiti iz Isuzu-ovog asortimana utea koji je uključen kao standard, i paketom izgleda koji ga izdvaja od radnog konja.

Ali šta ako želite malo ukusa Ks-Terrain-a, ali i dalje želite razumnu upotrebu koja može da radi koliko god da svira? Možda će vam se dopasti Ks-Rider.

Ime Ks-Rider se koristilo na specijalnim izdanjima D-Mak-a u prošlosti, ali sada je stalni član asortimana. Zasnovan na LS-M srednje specifikacije, Ks-Rider donosi niz stilskih detalja u crnom pakovanju iznutra i spolja, što znači da ne morate da trošite vreme i novac jureći sami za izgledom u trendu.

Ali da li ovo čini D-Mak Ks-Rider radnom opremom, izložbenim ponijem ili porodičnim trkačem – ili po malo od svakog od njih? Proveli smo nedelju dana za volanom da saznamo.

Koliko košta Isuzu D-Mak?
Isuzu D-Mak Ks-Rider se nalazi skoro tačno u sredini paketa među 4k4 modela sa dvostrukom kabinom ovog brenda. Najjeftiniji model SKS sa duplom kabinom za flotu kreće se od 50.700 dolara plus troškovi na putu, a vodeći Ks-Terrain dostiže 70.500 dolara pre troškova na putu – ili bi barem bilo da nije bilo tekućeg ugovora o vožnji vidi da je ‘snižen’ na 67.990 dolara dok vozite.

To je jedina varijanta sa duplom kabinom sa cenama za vožnju (iako ćete možda još uvek pronaći ponude za prošlogodišnji model), što znači da ako platite punu cenu za Ks-Rider od 59.500 dolara i dodate troškove na putu, tražićete oko 64 do 65 hiljada dolara u zavisnosti od vaše lokacije.

Kao i LS-M verzija na kojoj je zasnovana (koja počinje od 55.800 dolara +ORC), Ks-Rider dolazi sa standardnim karakteristikama kao što su LED farovi, presvlake od tkanine, 8,0-inčni infotainment sistem i stereo sa četiri zvučnika, brisači koji osećaju kišu, prigušena vrata prtljažnika, blokada zadnjeg diferencijala, prilagodljivi tempomat i 17-inčne aluminijumske felne.

Razlike su uglavnom vizuelne sa crnom i sivom rešetkom, crnom ivicom prednjeg branika, zadnjim branikom, poklopcima retrovizora, kvakama na vratima, točkovima i sportskom šipkom, mekim poklopcem, ‘Ks’ značkom na vratima prtljažnika i unutrašnjim zatamnjenjem sa crnom oblogom glave, crnim i tamno sivim završnim obradama unutrašnjih ukrasa, kvaka na vratima i volana.

D-Mak Ks-Rider se nalazi odmah iznad novonajavljenog Ford Ranger Black Edition, koji nudi sličan remont izgleda, iako zasnovan na Fordovom osnovnom modelu, po ceni od 56.680 dolara plus troškovi na putu.

Kao i D-Mak, Mitsubishi Triton je počeo da prevazilazi svoje ranije povoljne cene, sa novom generacijom Triton GLS po ceni od 59.090 USD +ORC, ali sa nekim dodatnim karakteristikama kao što su dvozonska kontrola klime, automatsko zatamnjivanje unutrašnjosti ogledalo, LED zadnja svetla, ulazak bez ključa i pokretanje pritiskom na dugme, bežično punjenje telefona i opcija troškova dodavanja kožnih sedišta sa grejanjem napred.

Takođe biste mogli da držite novac u zadnjem džepu tako što ćete se odlučiti za GVM Ute Cannon-KSSR, koji ima cenu od 52.990 dolara (ili ograničenu ponudu od 48.990 dolara do kraja jula 2024.) i neki dodatni hardver za terensku vožnju kao što je zaključavanje prednjeg diferencijala, disalica, zaštita podvozja i još mnogo toga.

Za unutrašnjost koja znači pristojnu količinu unutrašnje sobe napred za sve, od krupnih vozača do pilota nižeg rasta. U Ks-Rider-u sedišta se ručno podešavaju, sa podešavanjem visine za vozača i volanom koji se može podesiti nagibom i dosegom.

Unutrašnjost Ks-Terrain crno na crnoj izgleda pametno. Kontrolna ploča i vrata imaju kohezivan i luksuzan izgled. Ks-Rider dobija platnena sedišta ‘visokog kvaliteta’ LS-M i LS-U razreda, ali ostaje sa uretanskim volanom i vinilnim podom – ovde nema fleš kožne folije ili tepiha.

Klima uređaj radi preko ručne kontrole nego digitalne kontrole klime. Otprilike je jednostavan kao što možete, ali je jednostavan za rukovanje – ako je malo nezgrapan. Dugmad oko ručice menjača služe za senzore za parkiranje, kontrolu spuštanja nizbrdo i zaključavanje zadnjeg diferencijala, logično grupisajući sve zajedno.

Skladištenje nije posebno inovativno, ali ima dovoljno za obavljanje posla, uključujući gornji i donji pretinac za rukavice, ležište za sve što želite brzo da ubacite na dno središnjeg nosača, pretinac za skrivanje na vrhu instrumenta , par držača za čaše na centralnoj konzoli za rukovanje većinom flaša, plus dodatni par na krajevima instrument table i dobro skladište u vratima i centralnoj konzoli.

Ne postoji bežični punjač za telefon, koji je uvek zgodan u automobilu sa bežičnim preslikavanjem pametnog telefona, ali čak i D-Mak Ks-Terrain na vrhunskoj polici ide bez Ki punjača. Možete da se priključite na USB-C port u jedinici za informisanje i zabavu, plus postoji još jedan za zadnja sedišta, a tu je i USB-A port postavljen u ogledalu za kameru, ali se D-Mak oseća malo nedovoljno za čuvanje svi su dopunili naplatu.

Zadnja sedišta nisu blic, ali su udobna. Naslon za leđa ima dovoljno da se putnici ne osećaju uspravno, a za odrasle osobe prosečne veličine, ima dovoljno prostora za kolena i stopala da se opuste tokom dužih vožnji. Preklopivi središnji naslon za ruke daje dodir dodatne udobnosti ako putujete sa samo dva pozadi, plus sadrži par držača za čaše koji dopunjuju klizne držače za flaše na vratima.

Zadnji krevet ima prednost od dodatka mekog pokrivača u ravnini, jedine D-Mak varijante koja dolazi standardno sa jednim. Čvrsto pristaje dok je potpuno nov, ali bi trebalo da se olabavi i vremenom postane lakši za rukovanje. Postoje četiri tačke za vezivanje u ležištu i zadnja vrata uz pomoć prigušivača, ali nema obloge, plastične ili sprej-in, u Ks-Rider-u (iako je standardna u LS-U i iznad).

Povezani Clanci

Back to top button